Ότι πρέπει για αυτήν την Ευρώπη η Τουρκία

Της Μελίνας Κονταξή

Τούρκος αρθρογράφος, πρώην τραγουδιστής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών με αναστολή, γιατί ασκούσε στο twitter κριτική σε δήμαρχο για μοιραία δηλητηρίαση 84 αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή του. 

Τον Μάρτιο είχε κρατηθεί πάλι για λίγο για tweets που κρίθηκε ότι προσέβαλαν τον Νταβούτογλου... τυχερός ήταν.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απέρριψε την έφεση εναντίον της απόφασης για σύλληψη των δύο συντακτών της Τζουμ Χουριέτ.

Βουλευτές του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού κόμματος των λαών, δέχτηκαν επίθεση με δακρυγόνα, όταν προσπάθησαν να μπούν στην πόλη Ντέρικ παρά τους περιορισμούς. Πάνω από μια βδομάδα συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται σε γειτονιές που οι Κούρδοι κήρυξαν αυτοδιοίκηση. Μέχρι και με ελικόπτερα επιτίθενται οι Τούρκοι στους κατοίκους του Ντέρικ που είναι χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, με ελεγχόμενο ίντερνετ και τηλέφωνο.

Αυτό το τεχνητό κράτος ταιριάζει στην Γερμανική Ευρώπη. Άλλωστε οι δεσμοί των ισλαμοφασιστών με τους Γερμανούς κρατάνε από παλιά, από τότε που ο Γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β΄ το 1899 μετά από επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη και την Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι σίγουρα θα μπορούσε να γίνει Μωαμεθανός. Τα πάντα για το συμφέρον της Γερμανίας, άσχετα με τον τρόπο και το τίμημα για την ανθρωπότητα. Όπως ακριβώς κάνουν και οι Τούρκοι από την πρώτη στιγμή της κατασκευής του τεχνητού κράτους τους, που θεμελιώθηκε πάνω στις γενοκτονίες των γηγενών. Των γηγενών στους οποίους η Ρόζα Λούξεμπουργκ αναγνώριζε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Γερμανία και Τουρκία πάντα είχαν στενές σχέσεις, από τον Χίτλερ που θεωρούσε ίνδαλμα του τον Κεμάλ ως την Μέρκελ που επισκέφτηκε τον Ερντογάν πριν τις εκλογές δίνοντας του ώθηση, αδιαφορώντας για τις δολοφονίες Κούρδων αμάχων, με τον ίδιο τρόπο που ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β΄ είχε αδιαφορήσει για τις σφαγές των Αρμενίων του 1896. 

Ο σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ θεωρούσε ότι η Γερμανία ήταν η λιγότερο σκληρή χώρα με την Τουρκία σε ότι αφορά τις σφαγές των Αρμενίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail