Βαγδάτη σε ΗΠΑ: σκόπιμα πλήξατε το στρατό μας - στηρίζετε τους τρομοκράτες και τους δίνετε όπλα!

Στρατής Μαζίδης

Ένας ανώτερος ιρακινός αξιωματικός αναφέρει ότι οι ΗΠΑ σκόπιμα εμποδίζουν τις στρατιωτικές εξελίξεις σημειώνοντας την αεροπορική επίθεση που έπληξε βάση του στρατού στην Ανμπάρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 στρατιώτες.

Ο Hakim al-Zamili, επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την αδυναμία των ιρακινών στρατευμάτων να εισέλθουν στη Ραμάντι και τη Φαλούτζα.

Ο βουλευτής κατηγόρησε τους Αμερικανούς λέγοντας πως υποστηρίζουν τη Daesh είτε μέσω των αεροπορικών βομβαρδισμών είτε με ρίψη εναέριων πακέτων που παρέχουν όπλα και εξοπλισμό.

Οι δηλώσεις αυτές μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στην 3η Κατηγορία της 55ης ταξιαρχίας του ιρακινού στρατού με τουλάχιστον 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά και ενώ ο ιρακινός στρατός προωθούσε τις θέσεις του κοντά στην Amriyat al-Fallujah.

Εδώ να αξίζει να υπενθυμίσουμε και παλαιότερα δημοσιεύματα στη Freepen όπου ιρακινοί αξιωματούχοι στηλίτευαν τον αμερικάνικο παράγοντα λέγοντας πως παρέχουν όπλα στους τζιχαντιστές.

Ο Hakim al-Zamili ζήτησε από τον πρωθυπουργό Haidar al-Abadi τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αεροπορική επίθεση εναντίον της 55ης Ταξιαρχίας.

"Εμείς θα πάμε στο δικαστήριο για το έγκλημα αυτό, θα υπάρξει διαδικασία" ανέφερε ο Zamili ενώ ένας άλλος βουλευτής απέρριψε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, λέγοντας ότι θα βλάψει την εθνική ασφάλεια και θα προκαλέσει χάος στη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail