Μόνο στην Τουρκία ρατσισμός εναντίον του Γκόλουμ

Της Μελίνας Κονταξή

Στην Τουρκία διεκόπη η δίκη του ανθρώπου που κατηγορείται για προσβολή του Ερντογάν, επειδή σύγκρινε τον Ερντογάν με το γκόλουμ, τον χαρακτήρα από τον άρχοντα των δαχτυλιδιών, για να μπορέσουν οι ειδικοί να μελετήσουν τα έργα του Τόλκιν για να καταλήξουν αν η σύγκριση με το γκόλουμ είναι προσβολή.

Ο Bilgin Cifci έχασε την δουλειά του στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Τουρκία όταν κοινοποίησε εικόνες συγκρίνοντας τις εκφράσεις του προσώπου του Ερντογάν με εκείνες του γκόλουμ και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη και κινδυνεύει να καταδικαστεί με φυλάκιση μέχρι 2 ετών.

Δεν είναι η εξαίρεση ο Τούρκος γιατρός, είναι ο κανόνας.

Τον Οκτώβριο, ένας 14χρονος πέρασε ένα βράδυ σε αστυνομικό τμήμα γιατί προσέβαλε τον Ερντογάν στο facebook, ενώ δύο παιδιά 12 και 13 ετών επίσης τον Οκτώβριο συνελήφθησαν στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, επειδή έσκισαν αφίσα που απεικόνιζε τον Τούρκο πρόεδρο. Τα παιδιά είπαν ότι ήθελαν να πουλήσουν το χαρτί.

Οι τερατογενέσεις που βασίζονται στην γενοκτονία, την βία και τις σφαγές δεν κρατάνε, η δικαιοσύνη πάντα έρχεται.

Ελπίζω να προλάβει πριν πληρώσουν και άλλοι αθώοι το έγκλημα που συντελέστηκε το 1923 με την ίδρυση του τεχνητού Τουρκικού κράτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail