ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ από Μόσχα: Μας εκπλήσσει η...ΤΥΦΛΩΣΗ των ΗΠΑ στα τουρκοσυριακά σύνορα. Δε βλέπουν ούτε τα δικά τους βίντεο;

Στρατής Μαζίδης

Ευθεία επίθεση με μπόλικη δόση από καυστικό χιούμορ είχαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Αμυνας, αρχιστράτηγου Igor Konashenkov αλλά και τα tweets του πρώτου σχετικά με την "τύφλωση" των αρχών των ΗΠΑ σχετικά με τα μέχρι στιγμής παρουσιασθέντα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την παράδοση λαθραίου πετρελαίου από την ISISL στην Τουρκία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Σπούτνικ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Konashenkov με νόημα:

«Τελικά οι συνάδερφοί μας από το State Department και το Pentagon επιβεβαιώνουν ότι τα φωτογραφικά στοιχεία που παρουσιάσαμε είναι αυθεντικά. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι δεν παρατηρούν βυτιοφορά να διασχίζουν τα σύνορα., ίσως γιατί ακριβώς όπως ένα χαμόγελο, η φωτογραφία είναι μια στατική εικόνα»

Και συνεχίζει:

«Όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους τρομοκράτες στην Τουρκία, αυτό μοιάζει με μια ολοκληρωτική κηδεμονία και όχι καν πονηριά!».



Είχε προγηθεί νωρίτερα δήλωση αξιωματούχου του State Department σε δημοσιογράφους πως οι φωτογραφίες που παρουσίασε το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας με εκατοντάδες βυτιοφόρα με πετρέλαιο της ISIL είναι αυθεντικές αλλά σημείωνε πως «αυτό που δε φαίνεται στις εικόνες είναι τα φορτηγά να περνούν τα τουρκοσυριακά σύνορα και αυτό γιατί πιστεύω πως δεν έχει γίνει»

Την Τετάρτη το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ότι η Daesh μεταφέρει έως και 200.000 βαρέλια πετρελαίου με τουλάχιστον 1.722 φορτηγά σε τρίτες χώρες, με μια από αυτές να είναι η Τουρκία. Το Πεντάγωνο όμως απέρριψε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η Τουρκία εμπλέκεται σε δυμφωνίες πώλησης λαθραίου πετρελαίου από την Daesh.

Ωστόσο η Μόσχα σημειώνει πως το Πεντάγωνο διαθέται όλα τα απαραίτητα μέσα για επιβεβαιώσει πως το λαθραίο πετρέλαιο της Daesh καταλήγει στην Τουρκία σημειώνει ο Konashenkov.



Και συνεχίζει:

«Ακόμη κι αν τα δικά μας στοιχεία δεν επαρχούν στους αμερικανούς συναδέρφους μας, τους συνιστούμε να παρακολουθήσουν τα βίντεο από τα δικά τους drones, ο αριθμός της πτήσης των οποίων στα τουρκοσυριακά σύνορα έχει τριπλασιαστεί στις περιοχές που ακόμη ελέγχουν αντάρτες!»


και τέλος αφήνονται αιχμές ως προς τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ όλο το προηγούμενο διάστημα



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail