ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ για τα ρωσικά αεροπλάνα

Στρατής Μαζίδης

Η Ρωσία σχεδιάζει να επεκτείνει τη στρατιωτική ισχύ της στη Συρία αναπτύσσοντας πολεμικά αεροσκάφη και σε μια δεύτερη αεροπορική βάση κοντά στη Χομς, σύμφωνα με την κουβεϊτιανή ιστοσελίδα Al-Rai που επικαλείται πηγές στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών πρόκειται να αναλάβουν δράση στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η βάση Al-Shayrat μπορεί να φιλοξενήσει 45 αεροσκάφη παρέχοντας πλήρη προστασία ακόμη και σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση. Επιπλέον φέρεται πως μηχανικοί προετοιμάζουν τον 3 χλμ κύριο διάδρομο καθώς και το βοηθητικό.

Επί του παρόντος τα ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά επιχειρούν από τη Λαττάκια και την αεροπορική βάση Hmeimim δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης με μια συνολική δύναμη 50 αεροσκαφών.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Μόσχα αναμένει πρώτα από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), των πολιτοφυλακών και του συριακού στρατού να απελευθερώσουν τις πόλεις Qaryatayn και Palmyra που βρίσκονται κοντά στη βάση Al-Shayrat προκειμένου να «αποφευχθεί οποιοσδήποτε βομβαρδισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στις ρωσικές δυνάμεις.


Αυτή η κίνηση προφανώς προμηνύει την ένταση των επιθέσεων της RuAF στο Deir Ezzor αλλά και την al-Raqqa.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail