ΤΕΛΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ; - Τούρκος βουλευτής προαναγγέλλει αποκαλύψεις για την ISIL. Άραγε θα προλάβει να τις κάνει;

Στρατής Μαζίδης

Ο Eren Erdem, βουλευτής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία) δήλωσε ότι πιθανώς διαθέτει ισχυρά στοιχεία που συνδέουν το γαμπρό του με το παράνομο εμπόριο πετρελαίου της ISIL.

Σε συνέχεια των ρωσικών ισχυρισμών των προηγούμενων ημερών που συνέδεσαν τον τούρκο πρόεδρο και την οικογένειά του με το λαθρεμπόριο πετρελαίο, ο Erdem αποκάλυψε πως είναι έτοιμος να αποκαλύψει την ερχόμενη εβδομάδα στοιχεία που συνδέουν τον Berat Albayrak, γαμπρό του τούρκου προέδρου καθώς και τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων με την Daesh.

Ο Erdem σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε σύμφωνα με το Σπούτνικ ότι η έρευνα του ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά σχολίασε:

«Είμαι σε θέση να ισχυριστώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Berat Albayrak να συνδέεται με το παράνομο εμπόριο πετρελαίου των τρομοκρατών της Daesh».

Ο Erdem ανέφερε ότι υπάρχει μια εταιρεία που εδρεύει στο Ερμπίλ η οποία το 2012 απέκτησε βυτιοφόρα πετρελαίου τα οποία τώρα βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών αεροσκαφών και πως μελετά τα αρχεία της εταιρείας η οποία έχει συνεταίρους στην Τουρκία. Ο Erdem ελέγχει τα αρχεία αυτά για να βρει πιθανή σύνδεση με τον  Albayrak.

Ο βουλευτής ανακοίνωσε πως η έρευνά του θα ολοκληρωθεί άμεσα και ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει νέα συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας τα ευρήματά της. Ωστόσο αποκάλυψε πως από τη στιγμή που άρχισε να συζητά το ενδεχόμενο σχέσης ανάμεσα στον Albayarak και τη Daesh δέχεται τα πυρά των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ τα οποία τον αποκαλούν μαριονέτα των ΗΠΑ, υποστηρικτή του PKK, πράκτορα του Ισραήλ. Ο Erdem βλέπει σε όλα αυτά μια προσπάθεια αμφισβήτησης του κύρους της έρευνάς του και συμπεραίνει πως για να αντιμετωπίζει αυτή την πολεμική, τότε μάλλον κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση αναρωτιέμαι, θα προλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα και να δώσει τη συνέντευξη;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail