Ισχυρή, με διαδοχικές και ακατάπαυστες δηλώσεις είναι η επικοινωνιακή αντεπίθεση στην οποία έχει περάσει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πείσει ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν προβλέπει αυτά που προβλέπει αλλά όσα θέλει η Κυβέρνηση να επικοινωνήσει κι ότι εν πάση περιπτώσει για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.
Με αυτή την "σαρτρικής" εμπνεύσεως επικοινωνιακή ρελάνς (η κόλασή μας είναι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) η κυβέρνηση επιχειρεί να βγει με την κώμη αλώβητη από τον τυφώνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει καν επισήμως την απάντηση των Θεσμών στις κυβερνητικές προτάσεις.
Μια πρώτη εσάνς πέριξ του κυβερνητικού στρατοπέδου για τις των δανειστών προθέσεις πάντως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού: Οι αυξήσεις στις εισφορές έχουν ήδη εγείρει σοβαρές ενστάσεις ( από το ΔΝΤ) ενώ υπάρχουν κι έτερες "γκρίζες ζώνες" που προκαλούν την εύλογη ανησυχία πως θα απαιτηθούν βελτιωτικές ( sic) αλλαγές στο κατρουγκάλειο σχέδιο.
Κι αν η συγκεκριμένη πρόταση κάνει το Μαξίμου να αισιοδοξεί ότι δε θα επιφέρει ρωγμές στην κυβερνητική βιτρίνα και θα ψηφιστεί και από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης, καθολου βέβαιοι δεν είναι πως εάν απαιτηθούν αλλαγές από το κουαρτέτο, δεν θα αποτελέσουν για τους πιεσμένους 153, θρυαλλίδα εξελίξεων.
Κατόπιν όλων τούτων, ο "κλήρος" πέφτει στην αντιπολίτευση, ήτοι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, την οποία κυβερνητικά στελέχη, προεξαρχούσης της κ. Γεροβασίλη, μυδραλλιοβολούν περίπου ανά οκτάωρο, σαν την αντιβίωση.
Το μότο "κοίτα ποιος μιλάει" επιχειρεί προφανώς επικοινωνιακά να "κάψει" όποια ενδεχόμενη κεφαλαιοποίηση της κοινωνικής οργής από τη Συγγρού και τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ το δόγμα της "καμένης γης", επιστρατεύεται για να οπλίσει την κυβερνητική φαρέτρα με το επιχείρημα της "ηθικής αυτουργίας" το οποίο άλλωστε χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ( sic) από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης: Παραλάβαμε καμένη γη, παίζουμε με "σημαδεμένη" τράπουλα.
Κατά τα λοιπά, το σκληρό μαξιμινό πρέσινγκ στην αντιπολίτευση εκτιμάται από "περιοίκους" του Μαξίμου ότι θα αποδώσει καρπούς, ήτοι περισσότερες των 153 ψήφους, όταν πάρει την κοινοβουλευτική οδό και τεθεί σε ψηφοφορία.
Με λόγια απλά, στην κυβέρνηση παραπέμπουν στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως το Ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από περισσότερους των 153 βουλευτών που διαθέτει η συμπολίτευση, αποφεύγουν πάντως να προβούν σε αναλυτικές επεξηγήσεις περί πόθεν τους προκύπτει η σχετική αισιοδοξία.
"Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινάει, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και οπωσδήποτε δεν λαμβάνουμε ως δεδομένα τα "όχι" της αντιπολίτευσης" λέει επ αυτού κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας πως " ο χρόνος μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι πολύς και το εγχείρημα εξαιρετικά σοβαρό. Θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες και πώς θα διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί", επισημαίνει η ίδια πηγή, "δείχνοντας" σιβυλλικά πάντως, προς την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ.