Η Γερμανία από το 1990 έχει θέσει σε εφαρμογή ένα προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο σχέδιο, με το οποίο προσπάθησε να ελέγξει ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.
Από την εποχή την διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας μέχρι την σημερινή εποχή των μνημονίων της Ελλάδας , το Βερολίνο προσπαθεί να «κυριεύσει» οικονομικά και πολιτικά την περιοχή αυτή. Οι παρεμβάσεις των γερμανικών κυβερνήσεων σε όλες τις βαλκανικές χώρες είναι πλέον συχνό φαινόμενο.
Έτσι τώρα και στην περίπτωση της Σερβίας και της «υποψηφιότητας» της στο ΝΑΤΟ οι Γερμανοί έχουν και λόγο και άποψη .
«Η Σερβία εξακολουθεί να «επιθυμεί» να λάβει την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν θέλει», αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στα ΜΜΕ.
Πρόκειται στην ουσία, για μία ακόμη ωμή και προκλητική παρέμβαση σε εσωτερικά ενός ιστορικού και ομόδοξου λαού όπως είναι ο σερβικός , ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις τευτονικές ορδές εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Γερμανός υπεύθυνος του υπουργείου εξωτερικών για την Νότια Ευρώπη Ernst Reichel, δήλωσε ότι η Ρωσία κατάφερε πραγματικά να επιβληθεί στα Βαλκάνια, και ότι η δράση της έχει αναβαθμιστεί σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο σε ότι σχέση με την Σερβία.
Ωστόσο, ο Γερμανός αξιωματούχος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Σερβία θα συνεχίσει την πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Πρόκειται για το ίδιο άνθρωπο ο οποίος στις συνομιλίες για την υποτιθέμενη ένταξη του Βελιγραδίου στην ΕΕ, ζητούσε επιτακτικά από τους Σέρβους να αποδεχθούν με συνταγματική μάλιστα ρύθμιση την απώλεια του Κοσσυφοπεδίου.!!
«Πιστεύω ότι η Σερβία δεν πρόκειται να αλλάξει την στρατηγική της πορεία, η οποία έχει ως στόχο την προσέγγιση με τη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, η Ρωσία έχει κάνει σαφές ότι έχει κάποια συμφέροντά στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά παρ “όλα αυτά, είμαστε βέβαιοι ότι η Σερβία θα έρθει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή και στην ευρω-ατλαντική προοπτική. Εμείς θεωρούμε ότι η ενισχυμένη δράση της Ρωσίας δεν θα προκαλέσει αλλαγές στα σχέδια μας για την περιοχή» είπε ο Reichel.
Σημείωσε, επίσης, ότι για το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Σερβία αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση στην πολιτική της χώρας του .
«Έχουμε θεμελιώδες συμφέρον στα Βαλκάνια, και η Σερβία πρέπει να επιλέξει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ευρώπη, κινούμενη προς την σωστή κατεύθυνση, και ως εκ τούτου να γίνει μέρος της Ευρώπης και με την πολιτική έννοια», καταλήγει ο Reichel.
Οι Γερμανοί φέρονται ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την δημοσιοποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ρωσίας και Σερβίας , την πρώτοι είχαμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, σε άρθρο με τίτλο ( Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ!!).
Η κυβέρνηση της Μόσχας προσπαθεί να συνδέσει στενά την Σερβία, μέσω της στρατιωτικής συνεργασίας και της προμήθειας φυσικού αερίου, ενώ η Σερβία αναζητά ένα ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην «υπόγεια δράση» της δύσης.
Η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί επίσης για την πολιτική δύναμη που αποκτά η Ρωσία στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ανοικτά ότι προσπαθεί να «πείσει» την Σερβία να μείνει εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρόμοια δραστηριότητα εμφανίζεται και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου μέσω της σερβικής Δημοκρατίας Σέρπσκα, οι Ρώσοι διεισδύουν στην περιοχή αυτή.
Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ξεχνούν την ρωσική διείσδυση και στην Ελλάδα η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της Μόσχας. Με τα μνημόνια δεν δύναται να υποδουλωθεί ένα κράτος σαν το ελληνικό , αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει το Βερολίνο .
Αυτήν την δεδομένη στιγμή για το Κρεμλίνο δύο είναι οι κύριοι αντίπαλοι πλην φυσικά των ΗΠΑ, η Γερμανία και η Τουρκία .
Πρόκειται για δύο χώρες οι οποίες «εμποδίζουν» σε μεγάλο βαθμό αυτό που επιθυμούσαν πάντοτε οι Ρώσοι, την κάθοδο στην Μεσόγειο.
Σε αυτήν την πορεία τους και με αυτά τα οπλικά συστήματα που είναι εφοδιασμένος ο ρωσικός στρατός και λίαν συντόμως και το ναυτικό τους, κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο μπροστά τους. Άλλωστε έχουν μαζί τους και το κινεζικό « γίγαντα», αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε σε καμία περίπτωση.
pentapostagma.gr