Έξαλλος πάλι ο Ερντογάν – Πώς οι ΗΠΑ πάνε να τον βγάλουν τρομοκράτη!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι υψηλόβαθμος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (ή Αδελφοί Μουσουλμάνοι). Μιας διεθνούς ισλαμιστικής οργάνωσης που επιδιώκει να αναβιώσει το χαλιφάτο και την ισλαμική θεοκρατία.

Φανταστείτε λοιπόν τι έπαθε ο «σουλτάνος» της Άγκυρας όταν πληροφορήθηκε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να συμπεριλάβουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτό θα σήμαινε, αυτομάτως, ότι για τις ΗΠΑ και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θεωρείται τρομοκράτης, όπως και όλο του το κόμμα, το AKP, που είναι παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, βοηθός και εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Τετάρτη από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων – τη Δικαστική Επιτροπή, που καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, να ορίσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως τρομοκρατική οργάνωση.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Καλίν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση της επιτροπής είναι «προκλητική», προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την αμερικανική Βουλή και στη συνέχεια να εγκριθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς και για την τελική έγκριση θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Κοινωνία των Αδελφών Μουσουλμάνων, γνωστή ως Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι μια διακρατική οργάνωση ισλαμιστών που ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928 από τον μουσουλμάνο λόγιο και δάσκαλο Χασάν αλ-Μπάννα.

Το σύνθημα της Αδελφότητας ήταν παραδοσιακά «Πιστοί αλλά Αδελφοί».

Αυτό το σύνθημα επεκτάθηκε σε πέντε μέρη: «Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας, Το Κοράνι είναι το Σύνταγμα, Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας, Τζιχάντ είναι ο δρόμος μας, Θάνατος για χάρη του Αλλάχ είναι η επιθυμία μας».

Ξεκίνησε ως ένα Πανισλαμικό, θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε κατ’ εκτίμηση δύο εκατομμύρια μέλη στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τεράστια επιρροή της ήταν σαφής, με περισσότερα από 2.000 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και 2.000 κοινωνίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και κοινωνικές υπηρεσίες.

Λειτουργούσε κλινικές υγείας, αθλητικούς συλλόγους, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τζαμιά και ισλαμικά κέντρα, και είχε παρουσία 10.000 εθελοντών στρατιωτών στην Παλαιστίνη.

Οι ιδέες της είχαν κερδίσει οπαδούς σε όλο τον αραβικό κόσμο και επηρέασε άλλες ισλαμικές ομάδες με το «μοντέλο του πολιτικού ακτιβισμού σε συνδυασμό με το ισλαμικό φιλανθρωπικό έργο».

Το 2012, έγινε το πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό κόμμα στην Αίγυπτο, αλλά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Ρωσίας, της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Σαουδική Αραβία ανακήρυξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα «τρομοκρατική οργάνωση» μόλις το 2014. Ωστόσο, επί μισό σχεδόν αιώνα η Σαουδική Αραβία ήταν η χώρα που χρηματοδότησε με τεράστια ποσά το έργο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ή για να είμαστε ακριβείς, Σαουδική Αραβία και Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρούνταν «ένα πράγμα» και ακόμα θεωρούνται.

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που ανακήρυξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση και το έκανε στις 12 Φεβρουαρίου του 2003. Η Συρία ανακήρυξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση στις 21 Οκτωβρίου του 2013, ενώ ο πόλεμος μαινόταν ήδη κοντά δύο χρόνια, και η Αίγυπτος στις 23 Δεκεμβρίου 2013.

tribune.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail