Ο Συριακός Στρατός λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Ιντλέμπ έτοιμος να ξεπλύνει την τούρκικη προδοσία

Στρατής Μαζίδης

Πηγές από το πεδίο της μάχης δηλώνουν στο al-Mayadeen (ειδησεογραφικό κανάλι) πως ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν πλέον αναπτυχθεί σε περιοχές κοντά στην πόλη του Ιντλέμπ στα βόρεια τμήματα της χώρας. Είναι πλέον έτοιμος να ξεπλύνει την τούρκικη προδοσία όταν μέσα από τη γειτονική χώρα πέρασαν 14.000 ισλαμιστές της Αλ Νούσρα οι οποίοι με μια επίθεση αστραπή κατέλαβαν την πόλη του Ιντλέμπ.

Οι αξιοσημείωτες πρόοδοι έγιναν μετά το σφυροκόπημα της συριακής πολεμικής αεροπορίας στα κέντρα συλλογής των τρομοκρατικών ομάδων στην πόλη Khan Sheikhoun και τις περιοχές κοντά στην πόλη Mardikh στις παρυφές του Ιντλέμπ.

Την Τετάρτη, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας και μονάδες πυροβολικού πραγματοποιήσαν αρκετές επιθέσεις εναντίον κέντρων συλλογής των τζιχαντιστικών ομάδων στις νότιες περιοχές της επαρχίας του Ιντλέμπ, προκαλώντας σημαντικές απώλειες για τους τρομοκράτες.

Τα συριακά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών κοντά στην πόλη της Tamanna, της Maarat al-Nuaman, της Khan Sheikhoun, και τα χωριά της Kafr Sajneh, al-Rakaya και al-Hamidiyeh στο νότιο τμήμα της επαρχίας αφήνοντας δεκάδες τρομοκράτες νεκροί ή τραυματίες και καταστρέφοντας το στρατιωτικό τους δίκτυο σε μεγάλη κλίμακα.

Εν τω μεταξύ, το συριακό πυροβολικό άνοιξε πυρ σε κέντρα συγκέντρωσης κοντά στην πόλη Jisr al-Shughour και την πόλη της Khan Sheikhoun καταστρέφοντας τα στρατιωτικά οχήματα των τρομοκρατών.

Προηγούμενες αναφορές ενημέρωναν ότι κομάντος του συριακού στρατού σε μια ειδική επιχείρηση σε δύο χωριά στη Χάμα και το Ιντλέμπ πέρασαν πίσω από τις γραμμές άμυνας των ισλαμιστών και σκότωσαν τουλάχιστον έξι υψηλόβαθμους μαχητές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail