Όρμησαν οι "Τίγρεις" και κατασπάραξαν τους ισλαμοφασίστες στο Khanasser - Τι δείχνει η εξέλιξη αυτή

Στρατής Μαζίδης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του συριακού στρατού και της NDF για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού άξονα Ithriya  - Khanasser καθώς αποτελεί τμήμα της μόνης γραμμής ανεφοδιασμού του Χαλεπίου.

Σήμερα το πρωί ο στρατός με τη συνδρομή των επίλεκτων δυνάμεων "Τίγρεις" πέτυχαν την πλήρη απελευθέρωση του Khanasser και των χωριών Al-Mughayrat και Hawaz. Ωστόσο οι τζιχαντιστές μεταδίδουν ότι πέτυχαν με αντι-αρματικούς πυραύλους (που τους βρήκαν;) να καταστρέψουν τεθωρακισμένα του στρατού και να πιάσουν γυναίκες που υπηρετούν αιχμάλωτες.



Πλέον οι τζιχαντιστές της ISIL ελέγχουν ελάχιστα σημεία στα περίχωρα του Khanasser και αμέσως μετά ο στρατός πρέπει να στραφεί στο τμήμα του δρόμου Sheikh Hilal-Ithriyah για την πλήρη αποκατάσταση της τροφοδοσίας στο Χαλέπι.

Αυτή η εξέλιξη αφενός δείχνει τη δυνατότητα των τζιχαντιστών να μπορούν να αιφνιδιάζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις και την πολιτοφυλακή αλλά και αφετέρου την αποτελεσματικότητα του στρατού να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως η συγκεκριμένη.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τους σύριους, ιρανούς και ρώσους επιτελείς ο έλεγχος του στρατηγικού Υ (Δαμασκός - Λαττάκεια - Χομς/Χάμα/Χαλέπι) δίνει το τακτικό πλεονέκτημα στις χερσαίες επιχειρήσεις.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail