Ρωμαϊκός τάφος 2000 ετών στην Τουρκία χρησιμοποιείται σαν βρύση

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, Ρωμαϊκός τάφος της ύστερης Ρωμαϊκής εποχής χρησιμεύει σαν βρύση στο χωριό Carikoy στην δυτική επαρχία Αφιόν Καραχισάρ πρωτεύουσα της οποίας είναι η ομώνυμη πόλη η οποία στην αρχαιότητα λεγόταν Ακροϊνόν.

Η θεά Νίκη απεικονίζεται στις τέσσερις πλευρές του Ρωμαϊκού τάφου που ανακαλύφθηκε το 1986 από την τουρκική κρατική επιχείρηση Grain board. 

Σε μια από τις μακριές πλευρές του τάφου τα ανάγλυφα απεικονίζουν έναν άνδρα και μια γυναίκα που πιθανότατα ήταν οι ιδιοκτήτες του τάφου και δυο κεφάλια Μέδουσας στην άλλη πλευρά. Οι επιγραφές στον τάφο έχουν καταστραφεί σύμφωνα με το αρχαιολογικό περιοδικό Αktuel. Θεωρείται ότι ήταν ένας σημαντικός οικογενειακός τάφος στην αρχαιότητα. 

Υπεύθυνοι του μουσείου λένε ότι ο τάφος χρησιμοποιείται σαν βρύση προκειμένου να κρατήσει τους κυνηγούς θησαυρών μακριά από την περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail