Νέο διασυρμός από Βιέννη - Αυστριακός ΥΠΕΞ: Τα Σκόπια κάνουν το δύσκολο έργο που δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα

Νέο άδειασμα από τη Βιέννη ενώ παράλληλα ζητά το κλείσιμο και της «μεσογειακής οδού» διαμηνύοντας πως τα σύνορα θα ανοίξουν μόνο όταν σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, ο αυστριακός υπουργός εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς αναφερόμενος στη βοήθεια που παρέχει η Βιέννη στα Σκόπια δήλωσε:

«Τα Σκόπια έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σταματήσουν τις ροές, εφόσον δεν το κάνει η Ελλάδα. Τα Σκόπια χρειάζονται τη βοήθειά μας με προσωπικό και εξοπλισμό».

 Ο αυστριακός υπουργός δήλωσε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρονικό διάστημα παρατηρούνται μαζικές προσφυγικές ροές και θα ανοίξουν όταν αυτές σταματήσουν ενώ ζητά ακόμη πιο αυστηρό έλεγχο των ευρωπαϊκών μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού:

«Το δουλεμπόριο δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί πλήρως, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε πως ότι κάνουμε τώρα στην βαλκανική οδό, να το κάνουμε και στην Ιταλία και στη μεσογειακή οδό, ώστε να μην υπάρχει τρόπος για να φθάσει κανείς την κεντρική Ευρώπη».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail