Ανοικτοί λογαριασμοί στο Κοσοβο - Ανατροπή εμπορικού φορτηγού από τη Σερβία σε αντίποινα για αλβανικά σχολικά βιβλία

Στρατής Μαζίδης

Οι λογαριασμοί στο Κόσοβο, το ιστορικό λίκνο του σερβικού έθνους, είναι φανερό πως δεν έχουν κλείσει και όλα αυτά σε μια εποχή όπου το αλβανικό στοιχείο εγκαταλείπει την πολύπαθη περιοχή λόγω της φτώχειας και της ανεργίας.

Τελευταίο επεισόδιο η ανατροπή εμπορικής νταλίκας από τη Σερβία έξω από το Vetevendosje, η οποία πραγματοποιήθηκε πιθανώς από εξτρεμιστικά στοιχεία λόγω της άρνησης του Βελιγραδίου να διανείμει σχολικά βιβλία του Κοσσυφοπεδίου που δώρισε η Πρίστινα σε αλβανόφωνους μαθητές στη Σερβία.

Όπως μεταδίδει το Balkaninsight η κυβέρνηση στην Πρίστινα χαρακτηρίζει το συμβάν στο Vetevendosje ως μια απαράδεκτη και παράνομη επίθεση.

Η κυβερνητική ανακοίνωση χαρακτηρίζει τις επιθέσεις σε ξένες επιχειρήσεις και σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία παράνομες στο Κοσσυφοπέδιο και συμπληρώνει:

"Τέτοιες πράξεις βίας, σε αντίθεση με κάθε δημοκρατική αξία, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία της πολιτικής προπαγάνδας, ανεξάρτητα από δικαιολογίες ή εξηγήσεις"

Ο Σαφέτ Γκερξαλίου, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις σε φορτηγά πλήττουν την εικόνα του Κοσσυφοπεδίου:

«Για μας, ο διάλογος, η εταιρική σχέση και η περιφερειακή συνεργασία έχει ιδιαίτερη σημασία. Εικόνες και σκηνές από επιθέσεις σε φορτηγά θα βλάψει κατ 'αρχάς την εικόνα του Κοσσυφοπεδίου, και, δεύτερον, θα επιβραδύνουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης στην ΕΕ».

Αλλά και ο Selatin Kacaniku, πρόεδρος οργανισμού καταναλωτών στο Κοσσυφοπέδιο υποστηρίζει:

«Οι καταναλωτές στο Κοσσυφοπέδιο έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν να αγοράσουν οποιοδήποτε εισαγόμενα προϊόντα θέλουν»

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαίωσε ότι 15 άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στο φορτηγό μετά την είσοδό του στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της διέλευσης του Μερντάρε.

Η αναφορά λέει πως οι ύποπτοι είχαν μπλοκάρει το δρόμο, αναγκάζοντας τον οδηγό να σταματήσει και το φορτηγό του ανατράπηκε λίγο μετά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας.

Οι λογαριασμοί είναι ακόμη ανοικτοί και δεν τακτοποιούνται με μερικούς ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail