ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη Ράκκα - Πανικόβλητοι το βάζουν στα πόδια οι ισλαμιστές

Του Στρατή Μαζίδη

Κυριολεκτικά πανικός πρέπει να επικρατεί αυτή τη στιγμή στις τάξεις της ISIL που βλέπουν πλέον τον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης στη Συρία να πλησιάζει.

Η ρωσική επέμβαση σε τριπλό επίπεδο έχει φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω. Δεν είναι μόνο τα ακριβή χτυπήματα της Ρωσικής Αεροπορίας που όμως δημοσιεύσαμε το πρωί στη Freepen.gr παραδέχεται ακόμη και απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, είναι επίσης οι πληροφορίες που φτάνουν στα κέντρα επιχειρήσεων και ο εξοπλισμός του συριακού στρατού με προηγμένα όπλα.

Η προέλαση του στρατού, της NDF και των λοιπών συμμαχικών δυνάμεων από τον Οκτώβριο και μετά στην επαρχία του Χαλεπίου με ανατολική κατεύθυνση καθώς επίσης η παρουσία της 555ης Ταξιαρχίας έξω από το χωριό Zakiyeh στην επαρχία της Ράκκα έχουν θορυβήσει τους ισλαμιστές.

Την ίδια στιγμή από το βορρά πιέζουν οι κούρδοι της YPG.

Υπό αυτές τις συνθήκες λέγεται πως περίπου 200 μαχητές εγκατέλειψαν τις τάξεις του ισλαμικού κράτους ενώ αναθάρρησαν σε τέτοιο βαθμό τοπικές ομάδες στη Ράκκα ώστε είχαμε τις πρώτες ένοπλες συμπλοκές με τους ισλαμιστές.

Το μέχρι πρότινος αδιανόητο, καταρρέει. Η βαρβαρότητα μπορεί να νικηθεί.

Η ISIL βλέποντας τον κίνδυνο της πτώσης της Ράκκα, στέλνει ενισχύσεις από τη Μοσούλη, όπου και εκεί τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτή.

Ωστόσο στα στρατιωτικά επιτελεία επικρατεί συναγερμός καθώς όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΦΑΡΣ, ρώσοι αξιωματικοί έχουν την πληροφορία ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζουν επίθεση στην al-Salamiyah για να καταλάβουν την πόλη και να ανακόψουν τη γραμμή τροφοδοσίας Χάμα - Χανασέρ - Χαλέπι.

Ήδη οι σύριοι την πρώτη φορά αιφνιδιάστηκαν αλλά σε λίγα 24ωρα ανέκτησαν τον έλεγχο του Χανασέρ, ενώ χθες έτρεψαν σε φυγή τους τζιχαντιστές στη νέα επίθεση που έκαναν για να διακόψουν τη γραμμή τροφοδοσίας του Χαλεπίου.

Όπως έχουμε μεταδώσει, Δαμασκός και Μόσχα έχουν επί χάρτου μια μεγάλη τριπλή επίθεση. Ράκκα - Παλμύρα - περίχωρα Δαμασκού.

Οι τζιχαντιστές πλέον περιορίζονται σε ρόλο ανάσχεσης, πλην όμως αν οι κυβερνητικές δυνάμεις τελούν σε 24ωρη επιφυλακή και δεν αιφνιάζονται, τότε πολύ σύντομα θα καταρρεύσει και η τελευταία ελπίδα των εξτρεμιστών.

Πάνω από όλα χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail