Συριακός Στρατός και Ρωσική-Συριακή Αεροπορία διέλυσαν τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης

Η μάχη για την απελευθέρωση της Παλμύρας η οποία θα ανοίξει και το δρόμο για να φτάσει ο συριακός στρατός στο Ντέιρ Εζόρ μπαίνει στην τελική και πιο σκληρή φάση της.

Οι Δυνάμεις Τίγρεις σε στενή συνεργασία με τη 67η ταξιαρχία του 18ου Μηχανοκίνητου Τμήματος, τη Liwa Imam al-Ali και τα Γεράκια της Ερήμου σφυροκόπησαν το κάστρο της Παλμύρα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ISIL σύμφωνα με πηγές του ΦΝΑ.

Συγκεκριμένα έπλξαν με θερμοβαρικούς πυραύλους TOW και εν συνεχεία πραγματοποίησαν έφοδο από τη δυτική περίμετρο. Οι θερμοβαρικοί πύραυλοι TOW χρησιμοποιούνται από τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις επειδή προκαλούν μικρή στα κτίρια και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Νέα ρώσικα 2B11 Sanis στο μέτωπο της Παλμύρα

Αν ο συριακός στρατός αναλάβει τον έλεγχο του κάστρου, τότε θα έχει και την πλήρη κατοχή του βουνού Jabal Qassoun αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα κοντά στο Εθνικό Νοσοκομείο της Παλμύρα.

Επίσης ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του δύο θέσεις της ISIL κοντά στον αρχαιολογικό χώρο μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές και με τη συνδρομή των ρωσικών βομβαρδιστικών.

Η Ρωσική Αεροπορία έπληξε επίσης μαχητές της οργάνωσης γύρω από την οδό Σουκχανά - Παλμύρα σκοτώνοντας αρκετούς και καταστρέφοντας τον εξοπλισμό τους.

Επιπρόσθετα η Συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες των 40 επιθέσεων στην Παλμύρα και την Κουαραταΐν πλήττοντας θέσεις ισλαμιστών, κρησφύγετα, δομές και οχυρώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail