Του Son Ofeon
Γενεύη.
Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανησυχεί για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, που θα οδηγήσει στην αποστολή των προσφύγων πίσω στην Τουρκία, όπου οι πρόσφυγες ορισμένων εθνικοτήτων στερούνται προστασίας, δήλωσε την Τρίτη ο περιφερειακός διευθυντής της.
Ο Vincent Cochetel, ο διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας για την Ευρώπη, δήλωσε στο ελβετικό ραδιόφωνο RTS πως το ποσοστό αποδοχής στη Τουρκία για τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν ήταν «πολύ χαμηλό», περίπου 3 τοις εκατό.
"Η επαναπροώθηση στη Τουρκία ανθρώπων, που δεν θα έχουν πρόσβαση σε προστασία, θέτει ορισμένα προβλήματα από την άποψη του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου”, είπε.
"Ελπίζω ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα τεθούν ορισμένες συμπληρωματικές εγγυήσεις σε εφαρμογή, έτσι ώστε οι άνθρωποι που στέλνονται πίσω στην Τουρκία να έχουν πρόσβαση στην εξέταση του αιτήματός τους (για άσυλο).”
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Σε προηγούμενο άρθρο μου επισήμανα ότι η Τουρκία ίσως μας στέλνει με ψεύτικα έγγραφα μόνο τους πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων και όχι τους Σύριους.
Oμολογώ ότι δεν περίμενα σε τόσο σύντομο χρόνο να επιβεβαιωθώ έμμεσα από τις δηλώσεις του κου Cochetel στο ελβετικό ραδιόφωνο.
Η λεπτομέρεια αυτή εξηγεί την τουρκική απάτη στη συμφωνία, που “επιτεύχθηκε” χθες.
Η περίφημη συμφωνία δεν οριστικοποιήθηκε στις λεπτομέρειες της, αφού παραπέμφθηκε στις 17 Μαρτίου 2016, όπου οι χώρες του Visegrad διαθέτουν και πάλι βέτο και μπορούν να την τορπιλίσουν, αρνούμενοι να δεχθούν συμμετοχή στο κόστος της, αλλά και σε ενδεχόμενη ποσόστωση για φιλοξενία προσφύγων στο έδαφος τους.
Η συμφωνία αυτή είναι σκανδαλώδης για το κόστος της, καθώς από την έκθεση της Υπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες για τη Τουρκία προκύπτει ότι το 2015 διατέθηκαν για 1.888.930 πρόσφυγες μόνο 320,16 εκατομμύρια δολάρια.
Μία απλή διαίρεση των 3 δις ευρώ με τον παραπάνω αριθμό προσφύγων δίνει το εξωφρενικό κόστος των 1588,98 ευρώ ανά πρόσφυγα.
Στη πραγματικότητα όμως το κόστος αυτό αφορά δυνητικά μόνο τους 188.930 πρόσφυγες, που δεν είναι Συριακής καταγωγής.
Σύμφωνα με τη “συμφωνία” για κάθε Σύριο που επαναπροωθείται από τα Ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι αποκτούν δικαίωμα να στείλουν ένα “άλλο” Σύριο στην Ευρώπη, άρα απαλλάσσονται από το κόστος “φιλοξενίας” του.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε με εξέταση DNA ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 29 στρατιωτικούς στη Κωνσταντινούπολη ήταν τούρκος πολίτης, που εισήλθε στη Τουρκία με πλαστό συριακό διαβατήριο.
Ένα διεφθαρμένο κράτος όπως η Τουρκία, που δε διστάζει να βαφτίζει σύριους τους ίδιους τους πολίτες του, θα στέλνει "πραγματικούς" σύριους στην Ευρώπη.
Και συγχρόνως οι πολίτες της Τουρκίας θα κυκλοφορούν μετά τον Ιούνιο χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν.
Είναι τελικά τρελοί αυτοί οι "Ρωμαίοι", όπως θα φώναζε ο Αστερίξ;
Tελικά θέλουν Σύριους ή Τούρκους βομβιστές στις χώρες τους;
To ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά ουσιαστικό για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Η Τουρκία δεν ανήκει στη ζώνη Σένγκεν και για το λόγο αυτό οι πολίτες της δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε μπορούν να ελεγχθούν χωρίς την έκδοση βίζας.
Με τη συμφωνία αυτή τον Ιούνιο πολλοί Τούρκοι “Ελληνικής” καταγωγής μπορεί να πλημμυρίσουν την Κω, τη Ρόδο ή και την Θράκη.
Οι “τουρίστες” δεν σκοπεύουν όμως να φύγουν, αλλά θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα με σκοπό να αλλάξουν μόνιμα την εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού των περιοχών αυτών.
Αυτό είναι το απώτερο σχέδιο της Τουρκίας, καθώς και η γενικότερη αναταραχή με πρόσχημα τους πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να ξυπνήσει πριν να είναι αργά.
Στο σημείο αυτό θα σας κάνω μία “σημαντική” πρόβλεψη.
Αν η συμφωνία προχωρήσει, δύο τουρκικές πρεσβείες στην Ελλάδα θα κλείσουν και δύο Ελληνικές στη Τουρκία επίσης.
Χωρίς την ανάγκη έκδοσης βίζας δε θα υπάρχει λόγος για την ύπαρξη Ελληνικών περιφερειακών πρεσβειών στη Τουρκία.
Αντίθετα θα υπάρχει κίνδυνος οι πρεσβείες αυτές να δεχθούν επιδρομή από αιτούντες άσυλο επαναπατριζόμενους δια της βίας πρόσφυγες, με βάση την τρέχουσα συμφωνία.
Παράλληλα οι Τουρκικές πρεσβείες θα γίνουν ανεπιθύμητες για λόγους ασφαλείας, καθώς οι επαναπροωθούμενοι δια της βίας στη Τουρκία θα έχουν κάθε λόγο να ξεσπάσουν πριν την απέλαση τους σε αντεκδίκηση κατά εγκαταστάσεων της Τουρκίας στη χώρα μας.
Θα μπορούσαν βέβαια οι ίδιες εγκαταστάσεις να αντιμετωπίσουν κινδύνους και στα πλαίσια προβοκατόρικων ενεργειών εκ μέρους πρακτόρων της Τουρκίας.
Η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη στα Ελληνικά νησιά.
Θυμίζω μόνο την εύρεση 205 κιλών εκρηκτικών στο Καστελόριζο.
Όταν αυτό συμβεί, θα βρισκόμαστε πολύ κοντά στα “θρυλούμενα”...
Στο μεταξύ θα πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον μία τρομοκρατική επίθεση σε κάποια χώρα της ζώνης Σένγκεν από μέλη του “ISIL”, που "πέρασαν" από την Ελλάδα.
Η σκοπιμότητα της: Nα εξασφαλισθεί και να δικαιολογηθεί ένα βέτο των χωρών του Visegrad στη σύνοδο της 17ης Μαρτίου σε οποιαδήποτε συμφωνία θα επέτρεπε στην Ελλάδα να επαναπροωθήσει στη Τουρκία ή κάπου αλλού στην Ευρώπη τους μετανάστες, που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας.
Η Γερμανία χρειάζεται μία πρόφαση για να πεισθούν οι "άλλοι" να κλείσουν τα σύνορα τους.
Συγχρόνως η Μέρκελ θα εμφανίζεται πρόθυμη για "ανθρωπιστικούς" λόγους να διατηρεί τα σύνορα της Γερμανίας ανοικτά στους πρόσφυγες, με εξαίρεση βέβαια αυτούς, που φρόντισε η ίδια να παγιδεύσει στην Ελλάδα...
Τελειώνοντας, για να καταλάβετε για ποιούς πραγματικούς λόγους αντιδρούν οι χώρες του Visegrad στη διέλευση και την παρουσία πληθώρας μεταναστών σ’ αυτές, σας παρουσιάζω μερικά στοιχεία γι’ αυτές.
Η ομάδα Visegrad (V4) αποτελείται από τη Πολωνία, τη Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Κατοικείται από 63 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτει την 7η σε μέγεθος οικονομία στην Ευρώπη και την 4η από πλευράς πληθυσμού.
‘Ολες οι χώρες του Visegrad είναι φιλικές στην ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας.
Είναι απόλυτα φυσικό να διακατέχονται από τρόμο για ενδεχόμενη δολιοφθορά υφιστάμενης πυρηνικής εγκατάστασης από τζιχαντιστές.
Επιπλέον και οι 4 χώρες που ανήκουν στην ομάδα V4 έχουν αναπτύξει σχέδιο για ενιαίο στρατιωτικό συνασπισμό τους (Visegrad Battlegroup) σε συνεργασία με την Ουκρανία, με χρονικό ορίζοντα το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Παράλληλα όμως φοβούνται το προηγούμενο καθορισμού ποσόστωσης φιλοξενίας προσφύγων στα πλαίσια της ΕΕ, που μπορεί να προκύψει σήμερα για τη φιλοξενία σύρων προσφύγων, αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοσθεί και στο μέλλον, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ουκρανία ή δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία.
Η ομάδα Visegrad εκπροσωπείται από ετήσια κυλιόμενη προεδρία με αρχή τον Ιούλιο κάθε έτους.
Ως τον Ιούλιο του 2016 προεδρεύει η Τσεχία.
Ακολουθεί σε σειρά η Πολωνία, που ασκεί και τη διοίκηση του στρατιωτικού συνασπισμού.
Το αν οι φόβοι τους σήμερα είναι δικαιολογημένοι θα αποδειχθεί στο μέλλον.
Για περισσότερα σας παραπέμπω στις προφητείες του Matthias Stormberger...