ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ! Νέα επιδημία – Λεπτοσπείρωση χτυπά τα μικρά παιδιά

Συνεχίζονται οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες εντείνονται από την κακοκαιρία. Τα κλειστά σύνορα και η ελλιπής περίθαλψη οδηγεί τους πρόσφυγες σε απόγνωση.

Χθες το βράδυ, με την έντονη βροχόπτωση, το νερό παρέσυρε πολλές σκηνές από την περιοχή της Ειδομένης. Πολλοί πρόσφυγες άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή και να κατευθύνονται προς άλλους καταυλισμούς αλλά και προς την Αθήνα.

Οι εθελοντικές μονάδες υγείας που βρίσκονται στην περιοχή εντόπισαν κρούσματα και λεπτοσπείρωσης στα μικρά παιδιά. Επίσης, παρατήρησαν πάνω στα κορμιά τους και δαγκώματα από έντομα και ερπετά, τα οποία δεν μπορούν να εντοπίσουν από ποια ζώα προέρχονται.

Οι αυξημένες δυσκολίες, οδήγησαν 100 άτομα να κάνουν πορεία διαδήλωσης προς τις γραμμές του τρένου, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Ανακοίνωσαν πως ξεκινούν απεργία πείνας για να εντείνουν τον αγώνα τους και να ευαισθητοποιήσουν τις χώρες που κλείνουν τα σύνορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail