Κοτζιάς: Η «Τουρκία είναι ο καλύτερος γείτονας της Ελλάδας!» Με αυτά που λέμε μας πήραν στο ψιλό και οι Τούρκοι

Σε ανταπόκριση η Κρατική τηλεόραση της Τουρκίας TRT αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής… Θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω οι πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές σχέσεις, είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών!

Η Τουρκία είναι η καλύτερη γείτονας της Ελλάδας, είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω οι πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές σχέσεις.

Ο Κοτζιάς ανέφερε ότι ο τουρισμός μεταξύ των δυο χωρών έχει αναπτυχθεί πολύ θετικά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορούν να βρουν μεθόδους για να σημειωθεί πρόοδος σε  χρηματοοικονομικά και επενδυτικά θέματα.

Αν και είναι γνωστό από όλους ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών, υπάρχει θετική ενέργεια για την επίλυση τους, ανέφερε.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε ότι συζητούν με την Τουρκία για το πώς μπορεί να βρεθεί λύση σε αυτά τα μακρόχρονα προβλήματα και πως μπορούν να κάνουν θετικά βήματα για την βελτίωση των σχέσεων προκειμένου να ωφελήσουν τις χώρες και τους λαούς.

«Εύχομαι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Σμύρνη  στις 8 Μαρτίου να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον εργασίας και να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν ο Νταβούτογλου και ο Τσίπρας. Έτσι λοιπόν οι 5 συμφωνίες που θα υπογραφούν θα κάνουν θετική συμβολή».

Αναφερόμενος στις νατοϊκές περιπολίες που θα ξεκινήσουν στο Αιγαίο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η κατάσταση θα παρακολουθηθεί ευρύτερα και θα δίνονται πληροφορίες στην Τουρκία για τις περιοχές από τις οποίες γίνονται οι περισσότερες είσοδοι.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της προσφυγικής κρίσης είναι οι πρόσφυγες και η σχέση τους με τους ανθρώπους που κάνουν δουλειές για εκείνους. Το ΝΑΤΟ θα είναι κομμάτι της λύσης. Το θέμα το συζήτησα με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το προσφυγικό δεν είναι εύκολο ή μονοδιάστατο. Είναι ένα πολυδιάστατο θέμα. Πρέπει να βρούμε πολύπτυχες απαντήσεις για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Το να σκεφτούμε ότι υπάρχει μια λύση θα μας ωθήσει σε λάθη.

Οι ΗΠΑ είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο. Δίνει αγώνα κατά των μεταναστών από το Μεξικό με το πιο σύγχρονο τρόπο. Ποιο το αποτέλεσμα; Στη χώρα υπάρχουν 43 εκατομμύρια οικονομικοί μετανάστες από την Λατινική και την Κεντρική Αμερική. 40 εκατομμύρια από αυτούς είναι ακόμα παράνομοι»

Ο Κοτζιάς σχολίασε και την διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό.«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να κάνουμε καλή δουλειά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύση στο Νησί. Πρέπει να εργαστούμε», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος άνθρωπος και πως το χαρακτηριστικό αυτό δεν το απέκτησε παρατηρώντας την Ιστορία αλλά επειδή είναι δραστήριος.
barbaros22
Σχόλιο: Μετά από την νευρικότητα και όχι την επιθετικότητα που δείχνουν οι Τούρκοι Πιλότοι όταν πετούν οπλισμένοι πάνω από Ελληνικά νησιά ανακαλύψαμε οτι η Τουρκία είναι και ο καλύτερος γείτονας της Ελλάδος  και της Κύπρου βεβαίως -βεβαίως …Μετά τη σφαγή ή μετά; Αυτό δεν μας το ξεκαθάρισε!

veteranos.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail