Το ΝΑΤΟ όχημα της Τουρκίας για τη "γκριζοποίηση" του Αιγαίου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (6/3) ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το απόρρητο έγγραφο βόμβα που κατέθεσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και φέρει την υπογραφή του μόνιμου αντιπροσώπου της στην Ατλαντική Συμμαχία, αποδεικνύει ότι η Τουρκία αξιοποιεί το ΝΑΤΟ για να προωθήσει, να αναβαθμίσει και να επισημοποιήσει, με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, την ''γκριζοποίηση'' του Αιγαίου.

Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα παρακολουθεί, περίπου, ως θεατής τις Τουρκικές προκλητικές κινήσεις στο ΝΑΤΟ και αφήνει, χωρίς αντίδραση, να προκαλούνται τετελεσμένα!

Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας να συμμετέχει σε ''Συμμαχική'' δραστηριότητα, μέσω της οποίας αμφισβητούνται κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δυστυχώς αυτό πράττει, όπως αποκαλύπτει το παρακάτω ρεπορτάζ, η εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα με την απόλυτη συναίνεση του υποτελούς μνημονιακού πολιτικού μπλοκ.

Είναι αυτονόητο ότι μετά τη δημοσιοποίηση του αποκαλυπτικού Νατοϊκού εγγράφου, η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ μένουν βαρύτατα εκτεθειμένα με πελώριες εγκληματικού τύπου εθνικές ευθύνες.

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμιά άλλη επιλογή από το να διακόψει κάθε συμμετοχή στη Νατοϊκή δραστηριότητα και να ζητήσει να σταματήσει κάθε Νατοϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο.

Και αυτό, διότι η συνέχεια αυτής της εμπλοκής, οδηγεί το ΝΑΤΟ να αποδέχεται στην πράξη, με το πρόσχημα της ''ουδέτερης'' στάσης, την ''γκριζοποίηση'' του Αιγαίου, την οποία επιδιώκει η Τουρκία.

Πέραν αυτού, το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει την εμπλοκή του στο Αιγαίο και για ένα πρόσθετο και πολύ θεμελιώδη λόγο. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τα τουρκοσυριακά θαλάσσια σύνορα ελάχιστη, έως καμιά σχέση έχει με τους πρόσφυγες, των οποίων καταπατά κατάφωρα τα κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο δικαιώματα τους αλλά συνδέεται κυρίως με τις ευρω - αμερικάνικες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες στην περιοχή.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, η οποία συνεχώς μοιάζει να κλιμακώνεται, σε συνδυασμό με την υποτελή συμπεριφορά κυβέρνησης και μνημονιακού μπλοκ, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Σημειώνουμε, παρεμπιπτόντως, ως απολύτως άστοχη και ερασιτεχνική αλλά ενδεικτική του κυρίαρχου στην κυβέρνηση πολιτικού κλίματος, την ερμαφρόδιτη και αμήχανη στάση του Ν. Κοτζιά, όταν μπροστά του ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου διευκρίνισε ότι η Τουρκία θα μπορεί να παρεμβαίνει παντού στο Αιγαίο, στο όνομα της διάσωσης των ανθρώπων.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι είναι ορατός ο κίνδυνος στην οικονομική και προσφυγική κρίση, να προστεθεί και μια τρίτη κρίση που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη: μια κρίση με την Τουρκία στο Αιγαίο μέσω ή χωρίς το ΝΑΤΟ.

Αυτήν την ώρα, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη εξωτερική πολιτική, με νέα διεθνή ερείσματα και νέες δυνατότητες και στο πλαίσιο αυτό, θα έπρεπε η χώρα μας να αναπτύξει μια ειδική αναβαθμισμένη στρατηγική σχέση με τη Ρωσία, ως αντίβαρο στις ευρωατλαντικές πιέσεις και στην Τουρκική επιθετικότητα.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση Τσίπρα - Κοτζιά και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί καν ένα τέτοιο εξωτερικό επαναπροσανατολισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΓΟΣ

ΙΣΚΡΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail