Στην Πέλλα οργώνουν τα Hotspots, στο Λεκανοπέδιο προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας


Στην Πέλλα οργώνουν, καίνε και τοποθετούν γουρουνοκεφαλές, στο Λεκανοπέδιο προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα 47 κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων λένε "όχι" στη μεγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους και ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Το σκεπτικό των κατοίκων είναι πως οι αποφάσεις για τη σύσταση δομής φιλοξενίας αιτούντων εθελούσια επιστροφή στην περιοχή του Αττικού Αλσους είναι παράνομες, διότι αλλάζει η χρήση του τριώροφου ιδιωτικού κτιρίου που μισθώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, κάτι που δεν είναι ανεκτό, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τη νομολογία του ΣτΕ.

Τέλος οι κάτοικοι εκτιμούν πως υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού Αλσους, ενώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος τεχνικής υπηρεσίας για την επίμαχη εγκατάσταση, καθώς φαίνεται να υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ενώ πρόκειται θα εκτελεστούν έργα μικρής κλίμακας επί του εν λόγω κτιρίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail