ΠΑΛΜΥΡΑ - Mig και Sukhoi στον αέρα δεν αφήνουν τίποτε να κινηθεί και στο έδαφος όπου φύγει, φύγει!

Στρατής Μαζίδης

Συριακά και ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιήσαν πολλές πτήσεις βομβαρδίζοντας κέντρα συγκέντρωσης των τζιχαντιστών σε όλη την πόλη της Παλμύρα προκαλώντας απώλειες και μεγάλες ζημιές σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Φαρς.

Αναφορές κάνουν λόγο για θάνατο τουλάχιστον 18 τρομοκρατών μόνο από τις αεροπορικές επιδρομές.

Στο έδαφος ο συριακός στρατός και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προώθησαν τις θέσεις τους ακόμη πιο κοντά στην πόλη της Παλμύρα επιφέροντας βαριές απώλειες στους ισλαμιστές μετά από σφοδρές συγκρούσεις.

Ο στρατός ελέγχει ακόμη δύο στρατηγικούς λόφους στα δυτικά προάστια της πόλης έχοντας προωθηθεί 3 χιλιόμετρα περισσότερο σε περιοχές δυτικά της Παλμύρα.

Επίσης μετά από μία νυχτερινή μάχη,  ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ επέβαλαν πλήρη έλεγχο στο Τζαμπάλ  Μουσάραφ.

Στις μάχες αυτές δυτικά της πόλης όπου συμμετέχουν οι δυνάμεις "Τίγρεις" σκοτώθηκαν αρκετοί
τρομοκράτες και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων που βρέθηκαν σε κρύπτη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεκάδες τρομοκράτες προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πεδία των μαχών προς ανατολάς από την Παλμύρα με κατεύθυνση το προπύργιο της Ράκκα καθώς ο στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις συνεχίζουν να συνθλίβουν τους τρομοκράτες στις ανατολικές περιοχές της επαρχίας Χομς. Οι τακφιριστές εγκαταλείπουν πλέον τις θέσεις τους στη δυτική και νότια Παλμύρα
αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην έρημο της Παλμύρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail