Η Ρωσία και η Κίνα αντιτάσσονται στο «χαρτί» του χρυσού που κατείχε έως τώρα η «γνωστή» οικονομική ελίτ που ελέγχει το περιβόητο «City of London» αποτρέποντας τον έλεγχο των τιμών για το πολύτιμο μέταλλο, αναφέρει το περιοδικό Contra Magazin καθώς και ξένα δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και η Κίνα, το περασμένο έτος πρόσθεσαν 295 και 490 τόνους χρυσού, αντιστοίχως στα αποθέματα τους, ενώ προτίθενται να ενισχύσουν περεταίρω την συνεργασία τους στον τομέα του εμπορίου σε χρυσό.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Sergei Shvetsov, «στην περίπτωση των χωρών του οργανισμού BRICS, μιλάμε για μεγάλες εθνικές οικονομίες με μεγάλα αποθέματα χρυσού και εντυπωσιακούς όγκους παραγωγής και κατανάλωσης αυτού του πολύτιμου μετάλλου. Στη Ρωσία, το εμπόριο χρυσού υλοποιείται κυρίως στην Μόσχα, ενώ στην Κίνα στην πόλη της Σαγκάης.
«Η ιδέα μας να δημιουργήσουμε μια συνεργασία μεταξύ μας προκειμένου έγινε έχοντας ως στόχο να εντατικοποιήσουμε το εμπόριο μεταξύ των αυτών δύο αγορών», είπε ο ίδιος.
Η Ρωσία και η Κίνα μαζί παράγουν σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού, και ενωμένες, μπορούν να έχουν σημαντική επιρροή, τουλάχιστον όσον αφορά την αγοραπωλησία χρυσού στο περιβόητο City of London, αλλά το σχέδιο έιναι άλλο.
Σε τελική ανάλυση, είναι πραγματικά σημαντικό να υπάρχει χρυσός παρά οποιαδήποτε «υπόσχεση σε χαρτί»(χρήματα), ειδικά όταν στην πραγματικότητα αυτά τα αποθέματα χρυσού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όπως ισχυρίζονται πολλά ξένα «πιστοποιητικά» (δολάριο), τονίζουν Ρώσοι ειδικοί.
Εφιστάται η επίσης την προσοχή στο γεγονός, ότι Ρωσία και Κίνα, τα τελευταία χρόνια αυξάνουν θεματικά τα αποθέματα χρυσού τους.
Παράλληλα, ειδικοί αναλυτές σημειώνουν ότι το Πεκίνο προσπαθεί να υποβαθμίσει το πραγματικό όγκο των αποθεμάτων χρυσού του, και επίσημα παρέχει δεδομένα τα οποία μετά βίας ανταποκρίνονται στην ποσότητα του πολύτιμου μετάλλου, την οποία η Κίνα κατέχει στην πραγματικότητα, ενώ η Ρωσία, σύμφωνα με αυτούς, δεν αποκρύβει απολύτως τίποτα.
Το περιοδικό αναφέρει ότι «από το 2008 οι αποθέματα χρυσού της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας αυξήθηκαν τρεις φορές και στην πραγματικότητα, μέχρι 1762 τόνους.
Η Κίνα αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε να εφαρμόζει το δικό της δεσμευτικό όρο γουάν προς χρυσό. Όλα αυτά μπορεί να θεωρηθούν ως άμεση επίθεση ενάντια στο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου στο Λονδίνο.
Πρόκειται για ένα κοινό σχέδιο των δύο υπερδυνάμεων για να ελέγξουν πλήρως τις κεντρικές Τράπεζες τους σε σχέση με το εθνικό νόμισμα τους.
Σε συνδυασμό με την πώληση πετρελαίου σε ρούβλι και γουάν, οι ειδικοί τονίζουν ότι ο σημερινός κόσμος «γυρίζει ανάποδα» και η παγκόσμια εξουσία αλλάζει «χέρια».
pentapostagma.gr