Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή έρευνας για τις αποκαλύψεις των Wikileaks, για τους παρακάτω σοβαρούς λόγους

Πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών μας , την εικόνα της χώρας μας.

Εάν δεν ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ έρευνα για τις διαρροές, όλες οι ερμηνείες και η σεναριολογία από εδώ και πέρα θα μας "δείξει" δράστες. Αυτό θέλουμε;

Ο διεθνής Τύπος, και όλοι όσοι έχουν συμφέρον να κατηγορήσουν την Ελλάδα για υποκλοπές, (όπως η ίδια η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην γνωστή επιστολή της προς τον κ πρωθυπουργό) θα δικαιωθούν, εάν δεν τολμήσουμε.

Μην καλύπτεστε πίσω από το συμπέρασμα ότι , το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι πιο ενδιαφέρον από την αναζήτηση της πηγής διαρροής , η σοβαρότητά μας σαν χώρα που είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών της ,είναι εξίσου σημαντική.

Πέραν αυτών, τίθενται θέματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, προσφυγικό, κατηγορίες ότι η χώρα μας είναι πέρασμα τζιχαντιστών, αδυναμία να φυλάξουμε τα σύνορά μας κ.α

Η λογική σε Βάρος μας είναι πλέον ότι, λέμε δημόσια πως (οι υποκλοπές είναι καλές όταν γίνονται σε βάρος του ΔΝΤ αλλά κακές όταν γίνονται σε βάρος μας), άρα, έγιναν από εμάς θα λένε.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα σοβαρότερο:

Είναι προσβολή και γελοιοποίηση, άλλοι να κάνουν υποκλοπή μέσα στο "σπίτι μας" και μετά να μας κατηγορούν ότι εμείς την κάναμε. Ούτε αυτό δεν μπορούμε να αποδείξουμε; ούτε εκεί δεν μπορούμε να προστατευτούμε;

Δεν μπορούμε δλδ να εγγυηθούμε τουλάχιστον ότι είμαστε σαν σοβαρό κράτος σε θέση να μην αφήσουμε άλλους να «μπουν στο σπίτι μας», να στήσουν μηχανήματα και να υποκλέψουν ότι θέλουν;

Φορείς που προστατεύονται από το απόρρητο των επικοινωνιών του δικαιώματος του άρθρου 19 του Συντάγματος, είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και εθνικότητας και ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για επικοινωνία εντός της χώρας ή με το εξωτερικό. 

Φορείς του ως άνω δικαιώματος είναι επίσης όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου καθώς και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στο βαθμό που είναι φορείς συνταγματικών δικαιωμάτων.

Στο απόρρητο των επικοινωνιών αναφέρεται ως γνωστό , η συνταγματική διάταξη του άρθρου 19, ενώ σχετικές είναι οι ρυθμίσεις του ν. 2225/1994 για την προστασία της ελευθερίας της ανταπόκρισης και επικοινωνίας, οι διατάξεις του ν. 3115/2003, με τον οποίο συστάθηκε η ΑΔΑΕ, το άρθρο 4 του ν. 3471/2006, ο οποίος ρυθμίζει θέματα προστασίας δεδομένων προσωπικών χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και οι διατάξεις του ν. 3674/2008 σχετικά με τη διασφάλιση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ως τροποποιήθηκαν και αντικαταστάθηκαν.

Νομοθετικές διατάξεις σχετικές με το απόρρητο των επικοινωνιών περιλαμβάνονται επίσης και στον Ποινικό Κώδικα, όπως ισχύει μετά και τις τροποποιήσεις που επέφερε ο ν. 3674/2008, και συγκεκριμένα στα άρθρα 248-250 που τιμωρούν την παραβίαση του απορρήτου από ταχυδρομικούς υπαλλήλους καθώς και από υπαλλήλους τηλεπικοινωνιακών οργανισμών. Επίσης τα άρθρα 370 και 370Α του ΠΚ τιμωρούν την παραβίαση του απορρήτου των επιστολών και των τηλεφωνημάτων αντιστοίχως.

Αυτεπάγγελτα δλδ, κύριε Εισαγγελέα.

Ας ανοίξει λοιπόν έντονα η συζήτηση για το αν θα εντοπιστούν ίχνη από τους κοριούς στα τηλέφωνα των Τόμσεν και Βελκουλέσκου προκειμένου οι Αρχές να φτάσουν στους δράστες. Αυτό ζητάει η κοινή γνώμη.

Ας μην χαρακτηριστεί η Ελλάδα και ως χώρα παρακολουθήσεων. Σκεφτήκατε μήπως αυτός είναι ο στόχος ή και αυτός;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail