Η χρεοκοπία θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την Ελλάδα

Το κοινοβούλιο της Ελλάδας έχει εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις που σημαίνει αύξηση των φόρων και μείωση των συντάξεων. Η απόφαση που έχει γίνει, παρά τις μαζικές δράσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Οι θέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα αποκλίνουν. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος των φιλελευθέρων των Κάτω Χωρών Tuan Manders, η πτώχευση θα μπορούσε να γίνει για την Ελλάδα η λύση όλων των προβλημάτων.

Το κοινοβούλιο της Ελλάδας έχει εγκρίνει ένα νέο πακέτο με εξαιρετικά
επαχθείς μεταρρυθμίσεις για να λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας από τους διεθνείς πιστωτές. Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται – είναι η μείωση των συντάξεων και πιο ουσιαστική αύξηση των φόρων μετά 6 χρόνια από τη στιγμή της έναρξης της κρίσης χρέους. Την 8η Μαΐου έγιναν ενέργειες διαμαρτυρίας κατά των νέων μεταρρυθμίσεων που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Στις 9 Μαΐου οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα.

Η ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, θα γίνει ένα από τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη θέση του Παρισιού και του Βερολίνου για το θέμα αποκλίνουν. Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, για την ανάκαμψη της οικονομίας στην Ελλάδα απαιτείται αναθεώρηση του χρέους. Αυτή την άποψη συμμερίζεται η Πορτογαλία.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε την προσφορά και, προφανώς, η Αυστρία και η Φινλανδία έχουν πάρει το μέρος του. Αλλά και στη Γερμανία δεν υπάρχει συναίνεση για το θέμα αυτό: ο Αντικαγκελάριος της χώρας προτρέπει να διευκολυνθεί το βάρος του χρέους. Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε επισημάνει στους Υπουργούς του Eurogroup στις Βρυξέλλες ότι απαιτούν από την Αθήνα μεγάλη λιτότητα.

«Δεν περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο επίπεδο του 3,5% του ΑΕΠ. Η επίτευξη αυτού του υψηλότερου επιπέδου δεν είναι μόνο δύσκολη, αλλά και, ίσως, αντιπαραγωγική. Είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους για την Ελλάδα να βασίζονται σε ρεαλιστικούς σκοπούς », - δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ συνέντευξή σε στην WSJ.

Οι πιστωτές της Ελλάδας ζητάνε περαιτέρω μείωση των δαπανών για το σκοπό του σχηματισμού ειδικού αποθεματικού με σκοπό να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της χώρας ενός χρέους πολλών δισεκατομμυρίων. Η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2016. Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ότι η πτώχευση δεν είναι το χειρότερο σενάριο στην διαδοχή των γεγονότων.

'Η χρεοκοπία θα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αυτό θα σήμαινε ότι η ροή των χρημάτων για την πτώχευση της Αθήνας, επιτέλους, θα σταματήσει. Θα κάνει καλό όχι μόνο στους φορολογούμενους από αυτές τις Ευρωπαϊκές χώρες που αναγκάζονται να εξοφλήσουν τους Ελληνικούς λογαριασμούς. Μακροπρόθεσμα οι Έλληνες θα ωφεληθούν από αυτό », - δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος των φιλελευθέρων της Ολλανδίας Tuan Manders.

'Το αρχικό μνημόνιο εγκρίθηκε για να απαλλαγούμε από το ελληνικό χρέος, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν 120% του ΑΕΠ. Τώρα φτάνει σχεδόν το 300%. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια πλήρης αποτυχία, και οι Έλληνες , φυσικά, είναι εντελώς ανίκανοι να πληρώσουν το χρέος. Για να επιβιώσει η χώρα, θα πρέπει το χρέος να αναδιαρθρωθεί ή ακόμη καλύτερα, να διαγραφεί πλήρως, '- δηλώνει σίγουρος ο διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.


https://russian.rt.com

tokoutsavaki.blogspot.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail