Με εντολή Πούτιν το δεξί του χέρι στη Δαμασκό με τον Ασαντ και τη Λαττάκεια - Τι οδηγίες έδωσε

Στρατής Μαζίδης

Πολύ σημαντική εξέλιξη αποτελεί η επίσκεψη του ρώσου ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σόιγκου στη Συρία με εντολή του ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ υποδέχθηκε το ρώσο αξιωματούχο στη Δαμασκό με βασικό αντικείμενο των συνομιλιών τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και το συντονισμό για την καταπολέμηση των τρομοκρατών.

Επίσης απασχόλησε τη συζήτηση ο διαχωρισμός των τρομοκρατών από τις πραγματικά ειρηνικές αντιπολιτευτικές πολιτικές ομάδες στη Συρία.

Ο Σόιγκου επισκέφθηκε επίσης την αεροπορική βάση της Ρωσίας, Hmeimim στη Λαττάκεια όπου επιθεώρησε το σύστημα αεράμυνας S-400 καθώς επίσης και την οργάνωση των βαρδιών μάχης.

Τέλος έδωσε εντολή στη διοίκηση της βάσης να παρέξει κάθε είδους υποστήριξη και βοήθεια στους σύριους και ιδίως στις πόλεις που πολιορκούνται από τρομοκράτες.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail