Πουλάω εγώ, πουλάς εσύ, μα ποιος πουλάει πιο πολύ;

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ανεξαρτήτως της προέλευσης των παραιτηθείτε και της προσήλωσης τους στις επιταγές των δανειστών, προκαλεί κυριολεκτικά τη χειρότερη εντύπωση η προσπάθεια της ανάσυρσης της αντιμνημονιακής προπαγάνδας από την κυβέρνηση και τους οπαδούς της, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τους παραιτηθείτε.

Δεν είπαν ποτέ οι παραιτηθείτε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα καταργήσουν τα μέτρα λιτότητας με ένα νόμο και σ ένα άρθρο, δεν έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό για να εκφράσουν στους Ευρωπαίους τις απόψεις τους για την Ευρώπη και όταν απέτυχαν εντελώς πήγαν να φορτώσουν τις ευθύνες στο λαό μ ένα δημοψήφισμα όταν ήξεραν ότι η ΕΚΤ είχε το δικαίωμα να κλείσει τις τράπεζες και φυσικά θα το έκανε.

Η αλαζονεία της νεοφιλελεύθερης αριστεράς και των πατριδοκάπηλων, που θεωρούν δίκαιη ανάπτυξη την ελεημοσύνη, τα έργα των νταβατζήδων και το ξεπούλημα της χώρας -που κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση- δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας, με εξαίρεση το λεφτά υπάρχουν και το Καστελλόριζο του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ότι ο λαός δεν αντιδρά είναι λογικό γιατί πουλήθηκε με τον χειρότερο τρόπο από τους απατεώνες που τον έβγαλαν στο δρόμο για να τους στηρίξει στις ανύπαρκτες διαπραγματεύσεις τους με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ ενώ δεν είχαν καταστρώσει ούτε ένα στοιχειώδες εναλλακτικό σχέδιο επιβίωσης της χώρας.

Επειδή είναι ανίκανοι, η αντίδραση νομοτελειακά θα έρθει. Δυστυχώς η αντιπολίτευση είναι μια από τα ίδια. Νεοφιλελευθερισμός και ναζισμός στην Ελλάδα ποτέ δεν είχαν βάσεις, έτσι δεν
θεωρώ ότι είναι εύκολο να βρεθεί κάτι εγκαίρως να εμποδίσει την καταστροφή, πιστεύω όμως ότι η καταστροφή θα το γεννήσει.

Ο Ελληνισμός έχει δυνάμεις και ας μη φαίνονται, όπως το 1939 που τίποτα δεν προμήνυε την ηρωική αντίσταση του 40 και τις αντιστασιακές οργανώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την γερμανική κατοχή, ΕΑΜ - ΕΔΕΣ - ΕΚΚΑ που ζητούσαν πέρα από την εθνική απελευθέρωση και την κοινωνική αλλαγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail