Πανηγυρίζουν που πωλούν και το Ελληνικό

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Οι άνθρωποι είναι ικανοί να υπογράψουν και αλλαγή των επωνύμων τους, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Τέτοια διαπραγμάτευση... στα τέσσερα δεν περίμενε ούτε ο μεγαλύτερος αμφισβητίας των αντιμνημονιακών Τσίπρα - Καμμένου.
Μέσα σε μία ημέρα, από την ώρα που τους το ζήτησαν οι δανειστές, έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο μνημόνιο κατανόησης (MoU) μεταξύ της κυβέρνησης και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development για το Ελληνικό.

Άλλη μια “κόκκινη γραμμή” κατέρρευσε, άλλο ένα... “ξεπούλημα” -όπως χαρακτήριζαν το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της έκτασης του παλιού αεροδρομίου- προχώρησε με τις ευλογίες των... εξυγιαντών και προστατών της δημόσιας περιουσίας.

Εννοείται ότι και σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν από την κυβέρνηση θριαμβολογίες για το τεράστιο επίτευγμα, να υπογράψουν οι ίδιοι αυτό που κατήγγελλαν μετά βδελυγμίας επί χρόνια - ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής τους.

Εννοείται επίσης ότι οι κυβερνητικοί θα αναζητήσουν και θα βρουν επιχειρήματα, προκειμένου να ισχυριστούν ότι πέτυχαν ουσιαστικές αλλαγές στην αρχική συμφωνία των... Σαμαροβενιζέλων, διαπραγματευόμενοι σκληρά επί δώδεκα ώρες...

Θα πουν ότι θα εισπραχτεί κάποιους μήνες νωρίτερα κάποια δόση, ότι θα... υποχρεώσουν τους επενδυτές να βάλουν δέκα δέντρα παραπάνω, ότι θα εργαστούν στην επένδυση είκοσι εργάτες επιπλέον και άλλα παρόμοια.

Θα ακολουθήσει... κλάμα. Και μάλιστα γοερό. Ο πρώτος που θα κλάψει θα είναι ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης (το συνηθίζει άλλωστε κάθε φορά που υπογράφει μνημόνια), που ως πρόεδρος του ΤΕΕ είχε παρουσιάσει μελέτη σύμφωνα με την οποία η αξία του Ελληνικού ήταν 3 δισ. και όχι 915 εκατομμύρια, με τα οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός πώλησης.

Θα στενοχωρηθούν, θα κλάψουν, θα θρηνήσουν, θα ουρήσουν, αλλά μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να τα σπάσουν με τους δανειστές. Το “ναι σε όλα” είναι σταθερή πλέον επιλογή τους, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία και η διατήρηση των οφίκιων τους.

Στο Ελληνικό θα κολλήσουν; Εδώ -θα μου πείτε- έβαλαν πωλητήριο και στη μονή Αρκαδίου. Στην επόμενη... σκληρή διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας θα πουλήσει και το Κούγκι με τον Καμμένο μέσα ζωσμένο με εκρηκτικά κι έτοιμο να ανατιναχτεί, όπως απειλούσε παλιότερα...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail