Ανατριχίλα! Θέλουν να τινάξουν στον αέρα τις πυραμίδες στην Αίγυπτο

Σε βίντεο που δημοσιοποίησαν πρόσφατα οι τρομοκράτες της Daech κομπάζουν ότι κατεδάφισαν έναν αρχαίο ναό στο Β Ιράκ και ανέφεραν ότι ο επόμενος στόχος τους είναι οι πυραμίδες της Αιγύπτου.

Στο φιλμ εμφανίζεται ένας τρομοκράτης που ορκίζεται να κατεδαφίσει τον ναό του Nabu μέσα στην αρχαία ασσυριακή πόλη του Nimroud (Β Ιράκ), έπειτα μια έκρηξη μαζική σωριάζει το κτίσμ σ΄ερείπια. Ο ναός του Nabu είναι 2500 ετών.



Στην τελευταία σκηνή του βίντεο που διαρκεί 10΄ παρουσιάζεται η μεγάλη πυραμίδα της Gizeh που χρονολογείται ως πέραν των 4500 ετών, που βρίσκεται πλησίον του Καίρου και ο φανατικός υπόσχεται ότι θ΄ανατιναχθούν οι «αρχαιολογικοί χώροι που οικοδομήθηκαν από τους απίστους». Εκτιμάται ότι 2100 άτομα σκοτώθηκαν στο Β Σινά το 2015, οι 1800 εξ αυτών χαρακτηρίζονται από το στρατό ως τρομοκράτες, οι 150 είναι πολίτες, και οι 40 αστυνομικοί, ενώ οι 140 στρατιωτικοί.

Δε γνωρίζουμε πότε το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το ναό του Nabu, αφιερωμένον στο βαβυλωνιακό θεό της σοφίας. Το clip διατείνεται επίσης ότι δείχνει επίσης ότι δείχνει την καταστροφή των πυλών Adad και Mashki στον αρχαιολογικό χώρο της Νινευή κοντά στη Μοσούλη Ninive στο Β Ιράκ. Η πύλη Mashki δομήθηκε εδώ και 2.000 έτη.Αυτό το μνημείο μιας μεγάλης ιστορικής αξίας βρισκόταν στην είσοδο της της αρχαίας ασσυριακής πόλης Νινευή .Ήταν ένα από τ΄αρχαιότερα μνημεία στο Ιράκ.sputnik 8.6.16

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail