Γιατί απελευθερώνοντας οι Σύριοι τη Ράκκα επιφέρουν θανάσιμο πλήγμα στην ISIL - Ποιος είναι ο λόγος

Στρατής Μαζίδης

Οι επιτυχίες της ταχύτατης επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιφέρεια της Ράκκα συνεχίζονται καθώς απωθήθηκαν οι τρομοκράτες από τις θέσεις τους κοντά στα χωριά Khirbet Zeidan και Madakheh.

Αυτό, εκτός της απελευθέρωσης των δύο χωριών μετά από περίπου δύο χρόνια κατοχής, έχει αποτέλεσμα να βρεθούν οι συριακές δυνάμεις σε απόσταση βολής, μόλις 5 χλμ, από την πηγή φυσικού αερού του αλ-Ρεσαφέ όπως παρατηρείτε στο χάρτη του FNA.


Στρατιωτικές πηγές του πρακτορείου επισημαίνουν πως ο στρατός αυτή τη στιγμή αποσκοπεί στην ανάκτηση της αεροπορικής βάσης της al-Tabaqa, την οποία εγκατέλειψε τον Αύγουστο του 2014 και στη συνέχεια να σπεύσει προς τη Ράκκα.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι σε περίπτωση απελευθέρωσης της Ράκκα επιφέρεται ταυτόχρονα ένα θανάσιμο πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτό θα συμβεί διότι με την εξέλιξη αυτή θα αποκοπούν εντελώς οι γραμμές τροφοδοσίας και επικοινωνίας της ISIL με την Τουρκία και συνεπώς θα τερματιστεί το λαθρεμπόριο του πετρελαίου με αποδέκτη τη γειτονική χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail