Μυστική συνάντηση των ΥΠΑΜ στην Τεχεράνη - Θέμα χρόνου να βρεθεί σε θέση βολής από την Tabqa ο συριακός στρατός

Στρατής Μαζίδης

Ο συριακός στρατός συνεχίζει μαζί με τα Γεράκια της Ερήμου και τις λοιπές παραστρατιωτικές ομάδες να προελαύνουν στην επαρχία της Ράκκα βαδίζοντας πάνω στο οδικό άξονα Σαλαμίγια-Ράκκα και πλέον κάλυψαν τα 5 χλμ από το στρατηγικό σταυροδρόμι του Ρασαφέχ το οποίο σημειώναμε σε προγενέστερο άρθρο στη Freepen.gr

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια άγρια μάχη για την κατάληψη της διασταύρωσης η οποία παράλληλα οδηγεί και στις πηγές φυσικού αερίου της επαρχίας, με τους τζιχαντιστές να προσπαθούν με τη συνήθη μέθοδο VBIED (παγιδευμένο όχημα με οδηγό αυτοκτονίας) να σπάσουν τις συμπαγείς γραμμές των επιτιθέμενων στοχεύοντας τους σύριους πεζοναύτους όπου τραυμάτισαν περί τους δέκα άνδρες.



Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ο στρατός να θέσει υπό τον έλεγχό του τη διασταύρωση γεγονός που θα του επιτρέψει να βρεθεί σε θέση βολής απέναντι στους τζιχαντιστές της ISIL ηια πρώτη φορά μετά από 22 μήνες.



Την ίδια στιγμή οι υπουργοί άμυνας της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας αναμένεται να βρεθούν την Πέμπτη στην Τεχεράνη για να συζητήσουν τόσο τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ όσο και τη συνέχεια του πολέμου απέναντι στους τρομοκράτες. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική πρόσκληση του Ιρανού ΥΠΑΜ Hossein Dehqan και οι ομόλογοί του, Sergey Shoygu (Ρωσία) και Fahd jasim al-Freij (Συρία) θα μεταβούν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail