Το ιλιγγιώδες ποσό των 27-36 δις ετησίως πληρώνουμε για χρέη από τα οποία το 90% επιστρέφει στους δανειστές!

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στο τελευταίο Eurogroup, η Ελλάδα πληρώνει για τόκους και χρεολύσια το 15% μέχρι το 2020 και στη συνέχεια το 20% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει 27 δις στηνπρώτη περίπτωση και 36 δις στη δεύτερη! Από τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά, το 90-95%, επιστρέφει στους δανειστές για αποπληρωμές τοκοχρεωλυσίων, σε ένα φάυλο κύκλο συνεχούς μεγένθυνσης του χρέους λόγω της προσθήκης επιτοκίων στα νέα δάνεια.

Είναι πρωφανές ότι όχι μόνο η καταρρέουσα Ελλάδα, αλλά οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, ακόμα και οι πλουσιότερες, δεν είναι σε θέση να καταβάλλουν τέτοια δυσθεώρατα ποσά για αποπληρωμές δανείων.

Το Eurogroup παγίωσε επίσης τη γνωστή θέση των δανειστών για υποχρεωτικό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού της τάξης του 3,5% ετησίως, ένα πλεόνασμα που είναι αδιανόητο να επιτευχθεί απο μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης και οικονομικής παράλυσης.

Αν υποθέσουμε ότι το 3,5% του πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού αντιστοιχεί περίπου στο 2-3% του ΑΕΠ, τότε παραμένει ένα μεγάλο χάσμα από το 2-3% μέχρι τα ποσά του 15% και 20% του ΑΕΠ που πρέπει να πληρώνουμε ετησίως για χρέη.

Από που θα βρεθεί η διαφορά;

Συμπεραίνουμε ότι η διαφορά προβλέπεται να καλυφθεί από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του αφελληνισμού των Ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των μεγάλων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων που λέγεται ότι υπάρχουν στη χώρα μας.

Η χώρα μας έχει μεταβληθρεί πλέον σε κάτι χειρότερο από τις Banana Republics και μάλιστα με αριστερή ταμπέλα διακυβέρνησης, ώστε να ευτελίζονται πλήρως οι έννοιες, οι αξίες, αρχές, οι ιδεολογίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail