Στη Σοβιετική Ενωση και στα άλλα παρόμοια καθεστώτα τουλάχιστον δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους. Οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι για κάθε κακό που συμβαίνει στους λαούς φταίνε η ιδιοκτησία και το χρήμα.
Ετσι αποφάσισαν να κρατήσουν για τους ίδιους τόσο το χρήμα όσο και την ιδιοκτησία, και άφησαν για τους λαούς τη δόξα της επανάστασης. Στη χώρα μας, δηλαδή μια καθαρά αστική και ευρωπαϊκή δημοκρατία, κάποιοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν κομμουνιστικές λογικές με καπιταλιστικό μανδύα.
Ο λόγος για την παράνοια που κυριαρχεί από την εποχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανακάλυψε τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, και εντεύθεν σε ό,τι αφορά τα ακίνητα. Τέτοιο μίσος και κυνηγητό απέναντι στο κεραμίδι κάθε πολίτη δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Στην αρχή έβαλαν τους πολίτες (χωρίς κάποιοι εξ αυτών να είναι άμοιροι των ευθυνών τους) να αγοράσουν ακίνητα με χαμηλά επιτόκια και με αφορολόγητο τόκων.
Στη συνέχεια, αφαίρεσαν το αφορολόγητο και άρχισε το κυνηγητό των φόρων, αφού βέβαια πρώτα φρόντισαν να ξεφουσκώσουν τη μεγάλη φούσκα των ακινήτων.
Αποτέλεσμα ήταν να απομειωθεί η αξία των σπιτιών, αλλά να αυξηθούν οι φόροι που πλήρωναν οι Ελληνες για αυτά.
Την ώρα που η αξία των ακινήτων «κουρευόταν» άγρια από τον εξορθολογισμό (είδατε πόσο κομψά τα λέει όλα η αγορά;), τα δάνεια παρέμεναν «ακούρευτα» και στο βάθος του χρόνου γίνονταν «κόκκινα». Ελα, όμως, που το κράτος δεν χόρταινε από την τραγωδία.
Ηρθε και η πρώτη τιμωρία σε όσους έχουν ακίνητο. Ο προσωρινός ΕΝΦΙΑ έγινε μόνιμο χαράτσι. Στη συνέχεια ήρθε κάθε είδους πιστοποιητικό, που σήμαινε στην πράξη νέους φόρους.
Τώρα ανακάλυψαν και τις υπεύθυνες δηλώσεις από μηχανικούς ότι ο αποθανών δεν είχε αυθαίρετη κατασκευή στο σπίτι που κληρονόμησαν οι στενοί του συγγενείς, οι οποίοι φυσικά θα κληθούν να πληρώσουν και τον μηχανικό.
Αν, τώρα, όλο αυτό έχει κάποια λογική, πολύ θα θέλαμε να τη μάθουμε, πριν μας τρελάνουν εντελώς με τα χαράτσια τους.