Ιστορική ανακάλυψη κατά την κατασκευή της νέας εθνικής όπερας;

Του Son Ofeon
‘Εγινε μία ανακάλυψη στην Ελλάδα, που μπορεί να σας ανατριχιάσει μέχρι το κόκαλο. Τουλάχιστον 80 σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε ένα αρχαίο νεκροταφείο με τους καρπούς τους δεμένους με σιδερένιες χειροπέδες, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε θύματα μαζικής εκτέλεσης.

Μερικοί από τους σκελετούς στη νεκρόπολη του νεκροταφείου, που βρέθηκε στο Φαληρικό δέλτα είναι τοποθετημένοι σε μια τακτοποιημένη σειρά, ενώ άλλοι συσσωρεύονται ο ένας πάνω στον άλλο, με τα σαγόνια τους να κρέμονται ανοιχτά.

Και παρόλο, που τα οστά βρέθηκαν αρχικά νωρίτερα αυτό το χρόνο, λίγοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ρίξουν μια ματιά στους σκελετούς μέχρι τώρα.
Μιλώντας στο Reuters, οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι οι σκελετοί ήταν όλοι μέρος μιας μαζικής εκτέλεσης.
"Έχουν εκτελεστεί, όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αλλά έχουν θαφτεί με σεβασμό” , δήλωσε η Στέλλα Χρυσουλάκη, επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή.

"Είναι όλοι δεμένοι στα χέρια με χειροπέδες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ νέοι και σε πολύ καλή κατάσταση της υγείας τους, όταν εκτελέστηκαν", πρόσθεσε.
Αλλά ο λόγος που εκτελέστηκαν παραμένει ένα μυστήριο .

Και ο ομαλός τρόπος, με τον οποίο είχαν ταφεί υποδηλώνει ότι ήταν κάτι περισσότερο από σκλάβοι ή καθημερινοί εγκληματίες.

Μια θεωρία είναι ότι ήταν υποστηρικτές του αθηναίου ευγενή και Ολυμπιονίκη με το όνομα Κύλων, ο οποίος οργάνωσε μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Αθήνα το 632 π.Χ., με τη βοήθεια του πεθερού του, του τυράννου των Μεγάρων. Μόλις το πραξικόπημα απέτυχε, ο Κύλων κατόρθωσε να δραπετεύσει αβλαβής , αλλά οι υποστηρικτές του σκοτώθηκαν.

"Ίσως με τις εξετάσεις DNA που θα κάνουμε σε αυτούς τους σκελετούς να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ή όχι αυτή την υπόθεση , δηλαδή ότι αυτοί οι νεκροί , αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι ... μέρος ενός πραξικοπήματος ... μίας προσπάθειας από έναν ευγενή να πάρει την εξουσία με τη βία, " δήλωσε η Χρυσουλάκη

Το νεκροταφείο, το οποίο χρονολογείται μεταξύ του 8ου και του 5ου αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής μίας εθνικής όπερας και μίας βιβλιοθήκης ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του Πειραιά. Στεγάζει πάνω από 1.500 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών, που θάβονταν σε κεραμικά αγγεία και ενήλικες, που κηδεύτηκαν πάνω σε νεκρική πυρά ή είναι θαμμένοι σε πέτρινα φέρετρα.
ΠΗΓΗ https://www.rt.com/news/354373-skel...


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Σε μία μακρινή εποχή στο μέλλον, περίπου το 265ο μ.Χ., ένας αρχαιολόγος θα εντοπίσει στη Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, τηρούμενων των ιστορικών αναλογιών, ένα πρόχειρο νεκροταφείο, που περιέχει παραπάνω από 100 σκελετούς.

Οι νεκροί είναι ριγμένοι σε λάκκους πρόχειρα.

Η διάταξη των σκελετών δεν παραπέμπει σε κηδεία σύμφωνα με τα χριστιανικά ή τα μουσουλμανικά έθιμα ταφής.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 μ.Χ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ...


Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια δενδροφύτευσης στους χώρους νεοαναγειρόμενης Εθνικής όπερας και Εθνικής Βιβλιοθήκης, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το τουρκικό κράτος σε ίδρυμα τούρκου εφοπλιστή.

Από ένα βλήμα αμερικανικής κατασκευής, που βρέθηκε στην ωμοπλάτη ενός σκελετού, με χρονολόγηση με την βοήθεια ιχνών ισοτόπου άνθρακα 14 σε υπολείμματα πυρίτιδας , θα διαπιστωθεί ότι η ταφή πρέπει να έγινε περίπου το 2016 μ.Χ.

Οι σκελετοί ανήκαν σε νέους άνδρες με καλοδιατηρημένη οδοντοιστοιχία, που δεν έφεραν κατάγματα.

Ανάμεσα στους σκελετούς υπήρχε και ένας, που το κεφάλι του είχε αποσπασθεί με τρόπο , που προσομοίαζε σε αποκεφαλισμό.

ΠΗΓΗ http://www.pronews.gr/portal/201607...

Επιτόπου έσπευσαν οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι για να εξετάσουν το χώρο και για να γνωματεύσουν για την αρχαιολογική αξία του ευρήματος.

Αναμένεται να εισηγηθούν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο Τουρκίας (Κ.Α.Σ.Τ. ) για τη δυνατότητα συνέχισης της δενδροφύτευσης , με απομάκρυνση των σκελετών προς μελέτη, με το επιχείρημα ότι οι σκελετοί βρέθηκαν πεταμένοι σε λάκκους και όχι μέσα σε διατηρητέους μαρμάρινους τάφους.

Από μία πρόχειρη έρευνα θα διαπιστωθεί ότι το 2016 μ.Χ. είχε ιδρυθεί στη περιοχή το λεγόμενο νεκροταφείο των Προδοτών, όπου τάφηκαν χωρίς νεκρική ακολουθία οι προδότες- θύματα αποτυχημένου πραξικοπήματος, που έγινε με σκοπό την απομάκρυνση του τότε νόμιμου Προέδρου και μελλοντικού “μακελλάρη” της χώρας κου Ερντογάν...

ΠΗΓΗ http://www.iefimerida.gr/news/28083...

Αφού διαβάσατε την παραπάνω “φανταστική” ιστορία, καλείστε ως λογικοί αναγνώστες να απαντήσετε στο ερώτημα κρίσεως:
Eίναι το εύρημα αξιόλογο και πρέπει να γίνει μουσείο στη περιοχή ή θα πρέπει οι σκελετοί να μεταφερθούν άμεσα στα “υπόγεια” κάποιου μουσείου προς “μελέτη”?
(μελέτη =ιστορική εξαφάνιση ντροπιαστικών εθνικών τεκμηρίων).
H προσωπική μου γνώμη είναι ότι αντίστοιχα ευρήματα πρέπει να αναδεικνύονται επί τόπου και ο χώρος πρέπει αυτοδίκαια να επιστρέψει στη κυριότητα του κράτους.
Κάθε σκέψη για δενδροφύτευση του χώρου , με απομάκρυνση των ευρημάτων, θα ήταν εγκληματική και εθνικά βλαπτική.

Βρισκόμαστε στην Ελλάδα, που βρίθει από αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά η ανακάλυψη είναι μοναδική.
Αναφέρεται σε ένα επώνυμο μαζικό έγκλημα με κίνητρο τη νομή της εξουσίας, όπου παραβιάστηκαν ανθρώπινοι και θεικοί νόμοι της εποχής από τους τότε κρατούντες.
Το Κυλώνειο άγος είναι σήμερα πολλαπλά επίκαιρο.
Συνέβη όπως και φέτος μία χρονιά, που περιλαμβάνει Ολυμπιακούς αγώνες και πραξικοπήματα.
Υπενθυμίζω ότι παραδοσιακά κατά τους ολυμπιακούς αγώνες επιδιωκόταν εκεχειρία στην Ελλάδα και σταματούσαν οι εχθροπραξίες.
Σήμερα αυτό δεν τηρείται από τους ισχυρούς...
Το πραξικόπημα του Κύλωνα ήταν θρησκευτικά υποκινούμενο και ξενόδουλο.
Ο Κύλωνας φέρεται να είχε πάρει οδηγίες από το μαντείο των Δελφών για την καταλληλότερη ημερομηνία να το πραγματοποιήσει. Το ιερατείο δεν απέτρεψε το γεγονός, αν και το πληροφορήθηκε εγκαίρως.
Ο Κύλωνας χρησιμοποίησε κυρίως “συγγενείς” του από τα Μέγαρα για την έφοδο του στην Ακρόπολη.
Το πραξικόπημα της Τουρκίας είναι εμφανές ότι σχεδιάστηκε στο εξωτερικό από τον “μουσουλμάνο” κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, κάτοικο ΗΠΑ, με βοήθεια και άλλων ξένων χωρών, που προέβλεπαν με αισιοδοξία επικράτηση των πραξικοπηματιών δύο ώρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης εξουσίας.
Και τα δύο πραξικοπήματα απέτυχαν με αντίδραση του απλού λαού ,γιατί δεν βασίζονταν σε λαικό αίτημα.
Οι πρωτεργάτες τους όμως κατόρθωσαν να διαφύγουν, αφήνοντας τα απλά όργανα τους έρμαια στις εκδικητικές διαθέσεις της εξουσίας.
Η εξουσία φρόντισε και στις δύο περιπτώσεις να είναι σκληρή, προσαρμοσμένη βέβαια στις δυνατότητες της κατά την αντίστοιχη περίοδο: θανατική ποινή τότε, βιασμός με δάκτυλο ή κλομπ , ξυλοδαρμοί και εξευτελισμός σήμερα.
Οι οπαδοί του Κύλωνα ξεγελάστηκαν να βγουν από το ναό, όπου είχαν ζητήσει άσυλο, παίρνοντας διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τους πειράξουν, κρατώντας μία κορδέλα δεμένη στον βωμό του ναού.
Αλλά οι Αθηναίοι διώκτες έκοψαν την κορδέλα και τους συνέλαβαν, παραβιάζοντας τα ιερά έθιμα του ασύλου και της ικεσίας.
Στη συνέχεια τους πέρασαν σιδερένια δεσμά στα χέρια , για να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τη στάση του ικέτη, που παραδοσιακά αγκαλιάζει τα γόνατα του διώκτη του με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι αγγίζει το πηγούνι του ή τη γενειάδα του.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΙΚΕΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Η ΙΚΕΣΙΑ ΗΤΑΝ ΘΕΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ...

Οι τούρκοι πέρασαν στους πραξικοπηματίες πλαστικές χειροπέδες μίας χρήσης, που είναι και πιο φτηνή, αλλά και σφίγγει περισσότερο .
(Aντιτρομοκρατική τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ και το Iσραήλ;)
Και αφού τους είχαν δεμένους με βολικό τρόπο , στη συνέχεια αποφάσισαν να τους σταυρώσουν πάνω σε αρχαίο τύπο σταυρού, όπως στην παρακάτω εικόνα.


O AΠΛΟΥΣΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ, "CRUX SIMPLEX"

Αφού τα θύματα υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο από εξάντληση και ασφυξία, τα πτώματα τους έμειναν κρεμασμένα προς παραδειγματισμό και αφέθηκαν να σαπίσουν.

Το θέαμα θα πρέπει να ήταν αποτρόπαιο ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής, καθώς τα θύματα ήταν νέοι άνδρες, γνωστοί στους κατοίκους και αριστοκρατικής καταγωγής.

Η παρουσία τόσων άταφων πτωμάτων ήταν φυσικό ότι θα έφερνε αρρώστιες στην Αθήνα, ενώ η λαική φαντασία οργίαζε για το μαρτύριο τους και για το γεγονός ότι παρέμεναν άταφοι μέσα στη πόλη , σε σημείο που να βλέπουν οι κάτοικοι “φαντάσματα”.

Κάθε θεομηνία αποδιδόταν από τους δυσιδαίμονες κατοίκους της Αθήνας στο αποτρόπαιο έγκλημα, που έγινε γνωστό ως Κυλώνειο ‘Αγος.

Το έγκλημα δεν ονομάστηκε Μεγάκλειο ‘Αγος, παρά το ότι το διέταξε ο Μεγακλής, που ήταν τότε τύραννος στην Αθήνα.

Το τουρκικό πραξικόπημα , αφού απέτυχε δεν πήρε κάποιο όνομα.
Κανένας δεν διεκδικεί να ονομασθεί με το όνομα του μία αποτυχία...

Τα πτώματα των θυμάτων αναφέρεται ότι θάφτηκαν εκτός των τειχών της πόλης.
Η κοινή γνώμη απαίτησε για κάθαρση του άγους την δίκη, την τιμωρία και την εξορία των υπεύθυνων για το φρικιαστικό έγκλημα.

Οι υπεύθυνοι εξορίστηκαν. Η εξορία περιελάμβανε και όσους από τους ενόχους είχαν πεθάνει στο μεταξύ χρόνο, οι οποίοι αναφέρεται ότι ξεθάφτηκαν και απομακρύνθηκαν από την πόλη.
Είναι πολύ πιθανό σ’ αυτούς να ανήκουν οι σκελετοί, που βρέθηκαν στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο και όχι σε σειρά.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ Ή ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ , ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ?

Οι συμφορές συνεχίζονταν και οι κάτοικοι απευθύνθηκαν για οδηγίες στο Μαντείο των Δελφών.
Το μαντείο ζήτησε να φέρουν τον ιερέα Επιμενίδη από τη Φαιστό της Κρήτης και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του.

(Το ΔΝΤ της εποχής;)

Ο ιερέας τους ζήτησε να φέρουν στο βράχο του ‘Αρειου Πάγου μαύρα και λευκά πρόβατα και να τα αφήσουν ελεύθερα να βοσκήσουν.

Η οδηγία πρόεβλεπε να τα ακολουθήσουν και να τα θυσιάσουν στο μέρος, όπου θα κατέληγαν και να ιδρύσουν στα σημεία αυτά βωμούς.

Με τον έξυπνο αυτό τρόπο, περιορίστηκε για λίγο η ελεύθερη διακίνηση κοπαδιών, που μετέφεραν τις αρρώστειες.

Σαν παρενέργεια, κάθε φυλή της Αθήνας απέκτησε “τυχαία” δικό της βωμό και πιθανότατα και ναό, οπότε αποκεντρώθηκε και η ιερατική εξουσία, που υποκίνησε την εξέγερση των οπαδών του Κύλωνα.

Το Κυλώνειο άγος ξεπλύθηκε και οι θεομηνίες σταμάτησαν.

ΠΗΓΗ https://el.wikipedia.org/wiki/Κυ�...

Αυτό, που δεν αναφέρει όμως καμία ιστορία , είναι ότι το Κυλώνειο άγος προβλημάτισε την κοινωνία της εποχής για την ανήθικη πλευρά της εξουσίας και τις συνέπειες των εμφύλιων σπαραγμών.

Δημιούργησε τις προυποθέσεις για την προσωρινή απομάκρυνση των Αλκμαιονιδών από την εξουσία, για την κατάργηση των δρακόνειων νόμων και την εμφάνιση των μεταρρυθμίσεων του Σόλωνα και του Κλεισθένη.

Υπό αυτή την έννοια, η ανθρωπότητα χρωστάει ευγνωμοσύνη στο Κυλώνειο άγος.
Χωρίς αυτό το ιστορικό γεγονός , ίσως ποτέ να μην προέκυπτε το πολίτευμα της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Οι 80 δεσμώτες του φαληρικού Δέλτα ίσως γελάνε βλέποντας τα σημερινά “πραξικοπήματα”, τους πρόσφυγες και τον χειρισμό της έκδοσης των 8 πραξικοπηματιών στη Τουρκία, αλλά και για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα των μνημονίων.


OI 80 ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΕΛΑΝΕ Ή ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ?

Κατά τη γνώμη μου γελάνε, γιατί γνωρίζουν την κυκλική συνέχεια των κοινωνικών αγώνων και κατακτήσεων...

Τους αξίζει μήπως να τους “θάψουμε” στα υπόγεια κάποιων μουσείων για να έχουμε “Εθνική” όπερα και “Βιβλιοθήκη”;

Δεν διδαχθήκαμε ακόμα τίποτα από την τύχη του Μεγάρου της Μουσικής, όταν τελείωσαν τα λεφτά των ιδιωτών χορηγών;

Τι χρειαζόμαστε περισσότερο;

“‘Oπερα της Πεντάρας” ή ιστορική γνώση και δημοκρατικό αισθητήριο;
Ελπίζουμε το Κ.Α.Σ. να δώσει σύντομα τη σωστή απάντηση...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail