Δύο τεράστια κενά η ανυπαρξία των οποίων καθιστά ανολοκλήρωτη την δικαιοσύνη στην χώρα μας, σε μια περίοδο που οι πιέσεις που της ασκούνται είναι αφόρητες και που εξαιτίας τους κινδυνεύει να εκτροχιαστεί.
Γιατί;
Το πρόβλημα της βραδύτητας απονομής δικαιοσύνης αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας ειδικά στην ποινική δικαιοσύνη.
Είναι έτοιμες οι εισηγήσεις από τις τρεις Νομικές Σχολές (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής) και από ειδικούς επιστήμονες, σχετικά με την αναγκαιότητα Ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας (ν. 2145/93.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η «Εταιρεία Δικαστικών Μελετών» και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ.
Έχει ολοκληρωθεί από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικό σχέδιο νόμου (βασιζόμενο σε διάταξη του ν.2145/1993), που αναφέρεται στη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας με τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, στο προσωπικό και την υπηρεσιακή του κατάσταση.
Τι περιμένετε; Μήπως την προεκλογική περίοδο;
Στην καταπολέμηση του εγκλήματος η Δικαστική Αστυνομία αποτελεί τον σημαντικότερο αρωγό στο έργο των δικαστικών και κυρίως των Εισαγγελικών Αρχών υπό τη διοίκηση των οποίων πρέπει και να τελεί.
Από την άλλη, η χώρα που γέννησε την λογική και την δημοκρατία, η χώρα που αντιλήφθηκε πρώτη τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι δυνατόν να μην έχει ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;
Το Αζερμπαϊτζάν, η Αίγυπτος η Αλβανία, η Αρμενία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Καζαχστάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η Κολομβία,η Κροατία, η Μαδαγασκάρη, η Μογγολία, η Μολδαβία, η Νότια Αφρική, η ΠΓΔΜ, η Ταϊλάνδη ή Χιλή και τόσες άλλες χώρες, έχουν ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Η Ελλάδα γιατί;
Μήπως το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να δώσει επιπλέον ισχύ στην δικαστική εξουσία;
Μήπως δεν θέλει να δώσει ένα καίριο κτύπημα στην διαφθορά;
Δεν σας ενδιαφέρει το κύρος της χώρας ; η ποιότητα της δικαιοσύνης στον τομέα αυτό;
Να η ευκαιρία κύριοι να δείξετε …. ακόμα περισσότερη σοβαρότητα.
…συνεχίζεται!
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ