Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει κατά κράτος! Είναι όπως όταν πάρει φόρα ο καρκίνος του πνεύμονα

Του Στρατή Μαζίδη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε κι επίσημα την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βερολίνου. Την ίδια στιγμή η Γερμανική Αστυνομία εκτίθεται ανεπανόρθωτα έχοντας συλλάβει λάθος άνθρωπο. Ευτυχώς τουλάχιστον για τον 23χρονο Πακιστανό, ο οποίος μπορεί να έφτασε όπως έφτασε στη Γερμανία αλλά ο άνθρωπος δεν είναι εγκληματίας, πλην όμως έπεσε θύμα της πηγαίας ανάγκης σε αυτές τις περιπτώσεις να συλλαμβάνεται άμεσα ο ένοχος.

Την ίδια στιγμή στο Χαλέπι (και άλλες πόλεις) στολίζουν χριστουγεννιάτικα δένδρα και γιορτάζουν τις νίκες.

Αυστηρό σχόλιο αλλά Θεία Δίκη για μια Δύση που αντί να κοιτά τα του οίκου της, παρεμβαίνει δεκαετίες τώρα στα εσωτερικά άλλων χωρών σφετεριζόμενη τον πλούτο τους και καταλήγοντας τελικά να δημιουργεί φτωχοποιημένα κράτη και λαούς. Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να καταστρέφει ολόκληρες γενιές ανθρώπων;

Η Δύση λοιπόν δε διεξάγει κανέναν πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος και την εν γένει ισλαμιστική τρομοκρατία, όχι μόνο γιατί τα εξέθρεψε αλλά διότι πολύ απλά έχασε τον πόλεμο.

Το Ισλαμικό Κράτος, είχαμε σημειώσει παλαιότερα στη Freepen.gr δε σημαίνει απαραίτητα έναν τόπο που προσδιορίζεται γεωγραφικά. Αντίθετα μπορεί να βρίσκεται παντού και δε σημαίνει τίποτε άλλο από το Κράτος του Τρόμου. 

Τι μας δίδαξε η εμπειρία του τελευταίου έτους; Ότι στη συναυλία, στο κατάστημα, στο μετρό, στο αεροδρόμιο, στο γήπεδο, στο πεζοδρόμιο πουθενά δεν είσαι ασφαλής. Ακόμη και αυτός ο οποίος θεωρητικά σε προστατεύει, όπως πχ ο Τούρκος δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη, μπορεί να είναι ο εκτελεστής.

Όταν είσαι αποφασισμένος και ντοπαρισμένος να συναντήσεις το θάνατο τότε είσαι πολύ απλά ανίκητος. Επιπλέον το υπερόπλο αυτό, αν διαθέτεις φαντασία, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ποικίλους τρόπους. Γίνεσαι ο ίδιος βόμβα, παγιδεύεις σκυλιά (πχ Μοσούλη), εξαπατάς ένα αθώο κοριτσάκι (πχ η πρόσφατη επίθεση στη Δαμασκό), οδηγείς μια νταλίκα, σκαρφίζεσαι το παραμικρό.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδείξει πως διαθέτει αυτή τη νοσηρή φαντασία αλλά και ένα απίστευτο απόθεμα πρόθυμων αναλώσιμων.

Επιπλέον διαθέτει ένα εκπληκτικό διαδικτυακό προπαγανδιστικό κύκλωμα στρατολόγησης, το οποίο χρησιμοποιεί φυσικά ανενόχλητο.

Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται πια με συμβατικά μέσα. Είναι όπως ο καρκίνος του πνεύμονα των καπνιστών. Αν τον αντιληφθείς εγκαίρως έχεις μια καλή πιθανότητα, αν όμως αρχίσει να δίνει μεταστάσεις, τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα.

Έτσι κι εδώ. Όταν στα τέλη του 2013 με αρχές του 2014 το Ισλαμικό Κράτος, τότε ISIL ήταν μια ακραία ομάδα με δύναμη 1800 περίπου ανδρών, όχι μόνο κανείς δεν ασχολήθηκε με την εξουδετέρωσή της, αλλά αντίθετα ο υποστηριζόμενος από τη δύση ισλαμιστικός στρατός FSA διατηρούσε στενή συνεργασία.

Η Δύση έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες. Δημιούργησε ένα καρκίνωμα το οποίο τώρα δε μαζεύεται με τίποτε. Ίσως γιατί παράλληλα δόμισε έναν κόσμο στον οποίο έχει μαζευτεί οργή από τη γενική αδικία.

Η μόνη λύση είναι να αλλάξει τη σπορά. Να σπείρει σεβασμό στην ακεραιότητα των άλλων χωρών, συνεργασία και να κάνεις πολιτιστικό βομβαρδισμό. Να ξαναδούμε το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν των δεκαετιών του 70. Να αφήσει επιτέλους τον κάθε άνθρωπο να έχει μια ευκαιρία να ζήσει και να προκόψει στον τόπο του, να μην τον εξωθεί - χρησιμοποιεί σε δουλεμπορικά του θανάτου σε Μεσόγειο και Αιγαίο.

Μπορεί όμως να αλλάξει μυαλά ο γεωργός της Δύσης;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail