Freepen.gr - Την άποψη ότι φαινόμενο Αρτέμη Σώρρα είχαμε και την περίοδο 2010-2012 εξέφρασε ο τ. πρωθυπυοργός και αρχηγός του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση στελεχών του Κινήματος στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Συγκεκριμένα μεταξύ ανέφερε:
Πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες αντί να μας στηρίξουν το 2010 να αντιμετωπίσουμε το εθνικά θανάσιμο πρόβλημα που κληρονομήσαμε, έλεγαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.
Γιατί;
Γιατί έτσι μπορούσαν να πουν ότι το πρόβλημα ήμασταν εμείς!
Γιατί έτσι μπορούσαν να συγκαλύψουν τα αίσχη που έγιναν μέχρι το 2009.
Γιατί έτσι μπορούσαν να προστατεύσουν το κουρασμένο εθνικό κατεστημένο.
Γιατί, έτσι μπορούσαν αγόγγυστα να γίνουν οι σωτήρες χτίζοντας καριέρες – όχι πάνω σε λύσεις με προοπτική αλλά προκαλώντας και στη συνέχεια αξιοποιώντας την αγανάκτηση του κόσμου.
Για αυτό έλεγαν ότι εμείς δημιουργήσαμε το πρόβλημα της χώρας.
Και ότι το στήσαμε.
Αυτοί που συστηματικά απέκρυπταν την αλήθεια από μας και τον Ελληνικό λαό, μετά ρωτούσαν: «δεν τα ξέρατε;»
Αυτοί που επί 5 χρόνια ήταν κυβέρνηση και ψέλλισαν κάτι για πιθανό πρόβλημα προεκλογικά, μας κατηγορούσαν λέγοντας: «μα εσείς φταίτε, δεν πήρατε γρήγορα μέτρα».
Κατηγορούσαν εμάς, που σε 4 μήνες πήραμε τόσα μέτρα νοικοκυρέματος, όσο καμία άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Και μάλιστα, χωρίς να τα πληρώσει ο πολίτης. Κόψαμε σπατάλες και αχρείαστες δαπάνες.
Μας έλεγαν ότι δεν δανειστήκαμε χρήματα ενώ μπορούσαμε, ενώ μας τα έδιναν. Που τα είδαν; Όσοι το δοκίμασαν εισέπραξαν ένα καθαρό «νιέτ».
Δυστυχώς, κατάφεραν – αρχικώς έστω – αλλά στην πιο κρίσιμη περίοδο – να αποπροσανατολίσουν τον λαό από την πραγματικότητα.
Βλέπετε, φίλες και φίλοι, Σώρρα είχαμε και το 2010 και το 2011 και το 2012.
Μόνο που τότε τον έλεγαν Σαμαρά, Καμμένο και Τσίπρα.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σήμερα ο Ελληνικός λαός και ειδικότερα η νέοι άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι αν όχι προδομένοι.
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου.
Πίστεψε στην αλλαγή το 2009.
Την αρχίσαμε, παλέψαμε, συγκρουστήκαμε, αλλά οι μεταρρυθμίσεις έμειναν στη μέση. Και οι αντίπαλοι κατάφεραν να ρίξουν το βάρος της κρίσης σε μας υποσχόμενοι Ζάππεια και Προγράμματα Θεσσαλονίκης.
Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς – ήρθε νέα απογοήτευση.
Και στη συνέχεια ο Τσίπρας, παραπλανώντας τους νέους.
Πολλές προσδοκίες. Μίλαγε για το καινούργιο, γιατί δεν είχε μπλέξει με την εξουσία.
Αναρωτήθηκαν, κάτι διαφορετικό δεν θα κάνει;
Και φέρνει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, χωρίς καν να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα της χώρας.
Τι θα αισθανόσουν ως νέος; Όλοι ίδιοι! Δεν έχει μέλλον η χώρα! Παραιτούμαι! Φεύγω στα ξένα! Στερεότυπες πια απαντήσεις που ακούω από πολλούς.