Αν χαθεί η ευκαιρία στις 20/2 το Grexit επανέρχεται, οι τράπεζες πάνε για bail in, το ΧΑ 300 μον και τα ομόλογα στο 15% -18%

Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr

Στο Eurogroup στις 20/2/2017 πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει είτε φώς, είτε κάποια μορφής πρώτη συμφωνία ώστε να καταλαγιάσουν οι διογκούμενες ανησυχίες για το Grexit.
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την Ελλάδα δυστυχώς ξαναζούμε το θρίλερ του 2015 καθώς οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση προκαλούν τεράστιο πρόβλημα σε οικονομία, τράπεζες, αγορά.
Με βάση θεσμικές πηγές τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα θα είναι στις 20 Φεβρουαρίου του 2017.
Στο Eurogroup στις 20/2/2017 πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει είτε φώς, είτε κάποια μορφής πρώτη συμφωνία ώστε να καταλαγιάσουν οι διογκούμενες ανησυχίες για το Grexit.
Η Ελλάδα ξανά βρίσκεται σε κίνδυνο.
Εάν χαθεί η μεγάλη ευκαιρία τότε το Grexit θα επανέλθει στο προσκήνιο καθώς το σύνολο του διεθνούς τύπου και των διεθνών οίκων θα αναλύουν τις πιθανότητες του Grexit το οποίο θα μπορούσε να έρθει στην πραγματικότητα ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Εάν αποτύχει η Ελλάδα το Grexit θα επανέλθει και τότε όλα θα χαθούν.
Τι θα συμβεί εάν αρχίζει το Grexit να κυριαρχεί;
Οι τράπεζες θα είναι καταδικασμένες καθώς η 4η ανακεφαλαιοποίηση θα είναι μονόδρομος και βεβαίως ο κίνδυνος του bail in θα προκαλεί σταθερά συστημικό σοκ.
Οι τράπεζες θα αποτύχουν στην υλοποίηση των στόχων για τα προβληματικά δάνεια και αυτό σημαίνει ότι θα αποτύχουν στα stress tests του 2018.
Το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει στις 300 μονάδες και οι μετοχές των τραπεζών θα βρεθούν σε επίπεδα χαμηλότερα του κραχ του 2015 π.χ. η Εθνική κάτω από 0,10 ευρώ και η Alpha bank στα 0,50 ευρώ.
Οι αποδόσεις των ομολόγων θα εκτιναχθούν και πάλι στο 15% με 18%.
Η οικονομία θα βυθιστεί πάλι στην ύφεση και η κοινωνία θα παγιδευτεί σε μια απίστευτη εσωστρέφεια.
Η αποτυχία της κυβέρνησης οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο και πρέπει να αποφευχθεί η μοιραία πρόσκρουση.
Η επαναφορά του Grexit στο προσκήνιο δεν είναι τίποτε άλλο από εθνική καταστροφή.

Τι ζητάει το ΔΝΤ; Αφορολόγητο 5.000 ευρώ, πλειστηριασμοί και στην Α΄ κατοικία - Η Ελλάδα στο τέλος θα τα αποδεχθεί

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει θέσει μια σειρά παραμέτρων και όρων για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα έχει ήδη ανακοινώσει ότι η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα είναι αρνητική καθώς ακόμη και στο βασικό σενάριο με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το ελληνικό χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο.
Το 2060 μάλιστα θα έχει εκτιναχθείς το 275%.

Το ΔΝΤ έχει δεσμευθεί ότι θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και οι ευρωπαίοι στο σύνολο τους έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο η Ελλάδα να αποδεχθεί την παρουσία του ταμείου.
Τρίτο πρόγραμμα στήριξης, τρίτο ελληνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει χωρίς το ΔΝΤ όπως ρητά δήλωσε η Γερμανία.
Όμως άπαξ και οι ευρωπαίοι ζητούν ξεκάθαρα την παρουσία του ΔΝΤ τι θα πρέπει να αποδεχθεί η Ελλάδα;

1)Θα πρέπει να αποδεχθεί αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ.
Η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί να μειώσει οριακά το αφορολόγητο αλλά προφανώς αυτό δεν ικανοποιεί τους δανειστές, θέλουν αφορολόγητο 5.000 ευρώ.

2)Το ΔΝΤ ζητάει άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Κοινώς το Ταμείο ζητάει να έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς και στην πρώτη κατοικία.
Μπορεί επίσημα να μην το αναφέρουν αλλά οι τράπεζες προφανώς και συμφωνούν με το μέτρο αυτό.
(Κανείς όμως δεν αναφέρει ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην υλοποίηση των πλειστηριασμών με κυριότερη τις εξωφρενικά χαμηλές τιμές των προσφορών και την περιορισμένη ζήτηση).

3)Το ΔΝΤ έχει ζητήσει στον νέο διευρυμένο κόφτη δαπανών ή μηχανισμό εγγυήσεων να περιλαμβάνεται ρητά η μείωση μισθών και συντάξεων μετά το 2018.

4)Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον 10 δισεκ. νέα κεφάλαια, όπερ σημαίνει νέες αυξήσεις κεφαλαίου για να αντιμετωπίσουν τα προβληματικά δάνεια και την αναβαλλόμενη φορολογία

Πρακτικά λοιπόν η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδειχθεί αυτά τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail