Αναδημοσίευση από: onmed.gr
Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες επιβάλλουν να φτιάξετε μια σουπίτσα, φροντίστε λοιπόν να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινή και δυναμωτική!
Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, θα μετατρέψετε τη σούπα σας σε «τονωτική ένεση» που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας ώστε να αντισταθεί στους ιούς που κυκλοφορούν αυτό το διάστημα.
Δείτε ποια είναι τα 6 συστατικά-κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
1. Ρεβίθια: Εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να λειτουργούν σωστά οι αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού.
2. Λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα: Η λαχανίδα και το σπανάκι είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C.
3. Σκόρδο: Χάρη στην αλλισίνη που περιέχει, είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Μην το φοβηθείτε, βάλτε αρκετές σκελίδες, αφού η γεύση του θα μετριαστεί κατά το βράσιμο.
4. Ζωμός οστών: Ο ζωμός από τα οστά οποιουδήποτε κρέατος παρέχει πολύτιμα μέταλλα και πρωτεΐνες και ταυτόχρονα αποτελεί εξαιρετικό μέσο ενυδάτωσης του οργανισμού.
5. Καυτερή πιπεριά: Η καψαϊκίνη που περιέχει θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη συμφόρηση στα ιγμόρεια.
6. Μανιτάρια: Τα μανιτάρια είναι από τις ελάχιστες τροφές με σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, η οποία προστατεύει από τις λοιμώξεις.
Καλή όρεξη!