Αναδημοσίευση από: armynow.net
Απανωτά καμπανάκια για τους κινδύνους που αντιμετώπιζει η χώρα απο πιθανά «νέα Ίμια» ή ακόμα και την «κατάληψη» νησιού στο Αιγαίο με την «ευγενική φροντίδα» της ΜΙΤ.
Κινδυνεύει απο νέες περιπέτειες η χώρα; Είναι τα Ίμια οριστικά ιστορία του παρελθόντος; Χρειάζεται επαγρύπνηση και που; Μπορεί η Ελλάδα να πάρει μαθήματα απο το Ιράκ και την Συρία; Υπάρχει λύση;
Σε αυτά και πολύ περισσότερα ερωτήματα απαντά με το ενημερωτικό δελτίο της η Ένωση των τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών που στο γράμμα του εκδότη για τον Δεκέμβριο του 2016 απευθύνεται στο πολιτικό σύστημα τονίζοντας πως όλοι πρέπει να δείξουν ανοχή, συναντίληψη και αλληλεγγύη γιατί όπως αναφερεται «μόνο με αυτά τα εργαλεία θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο που έρχεται απο το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα και τον Λαό της».
Το κείμενο μάλιστα γίνεται αποκαλυπτικότερο συνεχίζοντας ώς εξής: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων ή μια …«κατάληψη» νησιού στο Αιγαίο απο «πρόσφυγες-μετανάστες», με την «ευγενική φροντίδα» της ΜΙΤ, θα προκαλέσει (τούτη τη φορά) κοινωνικό σεισμό πολλών ρίχτερ και ανατροπές μεγάλων διαστάσεων με απροσδιόριστες γεωπολιτικές συνέπειες».
Κομβικό έτος το 2017 για το μέλλον της Ελλάδας και του κόσμου
Η πρόβλεψη που κανουν οι τέως βουλευτες και ευρωβουλευτές για το 2017 είναι πως το διεθνές status quo θα δοκιμαστεί σε πολλές περιπτώσεις και κυρίως πως «οι αδύναμες χώρες θα κινδυνεύσουν να γίνουν θυσία στο βωμό των νέων ισορροπιών». Οι ίδιοι μάλιστα απευθυνόμενοι στους 300 τονίζουν πως «η εντύπωση που υπάρχει στην Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών είναι οτι η ατζέντα της χώρας βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα γεγονότα και τους εκκολαπτόμενους κινδύνους αυτής της εποχής και αυτής της περιοχής».
Κάνοντας δε πιο συγκεκριμένο τι εννοούν καταγγέλουν οτι δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί να μην καταλαβαίνουν την ανάγκη να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουμε την «σεισμική» όπως την χαρακτηρίζουν «καταγγελία» της Συνθήκης της Λωζάνης «η οποία προδικάζει μακρόσυρτα δράματα για το ελληνικό Έθνος» όπως σημειώνουν.
Χαραμάδα αισιοδοξίας πάντως σύμφωνα με τους πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές είναι οτι υπάρχει η πεποίθηση πως το «διεθνές σύστημα ισορροπιών» θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την εξόφθαλμη εξ ανατολών παράνοια.
«Για την Ελλάδα του ρεαλισμού, το θέμα είναι,και παραμένει: Ποιά τελικά θα είναι τα ενδιάμεσα θύματα της «διαδικασίας», δηλαδή, της βαθμιαίας υλοποίησης του ναζιστικού, επεκτατικού τουρκικού παραλογισμού! Ήδη δύο θυματα είναι ορατά. Συρία και Ιράκ», σημειώνουν με νόημα.