Ποια χώρα έχει απελάσει 40.000 Πακιστανούς σε 4 μήνες και γιατί

Σε μαζικές απελάσεις Πακιστανών έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Όπως έγινε γνωστό, τους τελευταίους 4 μήνες έχουν απελαθεί περισσότεροι από 40.000 μετανάστες καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ακύρωσε με απόφασή της τη βίζα παραμονής σε όσους μετανάστες θεώρησε επικίνδυνους, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ενημέρωσαν για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα ευρείας κλίμακας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι Πακιστανοί που απελάθηκαν συνδέονταν με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον κάποιοι άλλοι απελάθηκαν ως διακινητές, καθώς επίσης και για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές και διαρρήξεις.

Εντούτοις υπάρχει και μια άλλη άποψη την οποία καταθέτει μία οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών. Ο φορέας εκτιμά πως οι Πακιστανοί εργάτες -στην πλειοψηφία τους- εκδιώχθηκαν διότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να τους καταβάλει τους οφειλόμενους μισθούς, καθώς το ταμείο της χώρας επλήγη από την πτώση της τιμής τους πετρελαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail