Αναδημοσίευση από: defence-point.gr
Θα την πληρώσει πανάκριβα τη δολοφονία του ετεροθαλή του αδελφού ο χιτλερίσκος μπούλης που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα, καθώς φαίνεται πως έκανε το μοιραίο λάθος, πρόσθεσε στο ποτήρι τη σταγόνα που οδήγησε το νερό σε υπερχείλιση…
Η Κίνα που γενικά τον στήριζε και για στρατηγικούς λόγους και διότι ενδεχόμενη κατάρρευση του καθεστώτος του θα σήμαινε αυτομάτων την εισροή εκατομμυρίων πεινασμένων Βορειοκορεατών στην Κίνα, δείχνει πιο απογοητευμένη και θυμωμένη από ποτέ, με αποτέλεσμα την ανακοίνωση σκληρών κυρώσεων που θα πονέσουν το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν… στην τσέπη.
Ανακοίνωσε συγκεκριμένα δια του υπουργείου Εμπορίου, ότι θα σταματά από σήμερα Κυριακή τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, στερώντας στο καθεστώς πολύτιμο συνάλλαγμα ύψους μεγαλύτερου του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που αντιστοιχούν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια τόνους, ενώ οι κυρώσεις αυτές αφορούν και τα φορτία άνθρακα τα οποία ήδη βρίσκονται στα τελωνεία…
Με την ενέργεια αυτή Οι Κινέζοι στέλνουν και ένα μήνυμα συνδιαλλαγής και μετριοπάθειας στη νέα αμερικανική κυβέρνηση που τους έχει ψέξει ότι δεν κάνουν όσα πρέπει για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του σταλινικού καθεστώτος της Πιονγκ Γιανγκ, εμμέσως δικαιολογώντας και την οσονούπω αποστολή του κορυφαίου αντιβαλλιστικού συστήματος των ΗΠΑ τύπου THAAD.
Βασικός λόγος επιβολής των κυρώσεων είναι η δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου τύπου Pukguksong-2 που διήνυσε πριν μια ακριβώς εβδομάδα απόσταση 500 χιλιομέτρων προτού πέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Όμως από εκνευρισμό μέχρι βαθύτατη προσβολή έχει προκαλέσει στο Πεκίνο και η δολοφονία του ετεροθαλή αδελφού του αδίστακτου δικτάτορα της Πιονγκ Γιανγκ στη Μαλαισία…
Η δολοφονία ενός προσώπου που φιλοξενούνταν και προστατευόταν σε 24ωρη βάση -και ενίοτε υποστηριζόταν οικονομικά- τόσα χρόνια στην Κίνα (Πεκίνο και Μακάο), ιδιαίτερα για την ψυχοσύνθεση και την κουλτούρα των Κινέζων, αποτελεί βαρύτατη προσβολή.
Οι Κινέζοι δεν πιστεύουν ότι υπήρχε περίπτωση ο θανών να χρησιμοποιούνταν για οποιοδήποτε σχέδιο καθεστωτικής αλλαγής στην Πιονγκ Γιανγκ, καθώς τον θεωρούσαν εντελώς ακατάλληλο για τον ρόλο και όλη η υποστήριξη που λάμβανε από το Πεκίνο μπορούσε να δικαιολογηθεί ακόμα και ως ένα «ευχαριστώ» για τις σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να έδωσε στην αρχή.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Κινέζος Σι Ζινπίνγκ ουδέποτε συμπάθησε ιδιαίτερα τον Κιμ Γιονγκ Ουν και το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Το θέμα είναι ότι σε έναν πολιτισμό σαν τον κινεζικό, το να κατορθώσεις να εξοργίσεις τον ηγέτη, θέλει «ικανότητες»…