Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλ Μπαμπ - Οι Τούρκοι προσπαθούν να την περικυκλώσουν - Πλησιάζουν οι Τίγρεις

Του Στρατή Μαζίδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Αλ Μπαμπ ελάχιστα 24ωρα μετά το "κατά λάθος" χτύπημα των Ρώσων σε θέση του τουρκικού στρατού και την πρώτη αντιπαράθεση του συριακού στρατού με τις δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη.

Την ώρα που ο συριακός στρατός απέχει λιγότερο από ένα 1 χλμ από τα όρια της Αλ Μπαμπ και έχει μπροστά του την απελευθέρωση της Ταντίφ, οι ισλαμιστές του FSA κινήθηκαν αιφνιδιαστικά από τα δυτικά καταλαμβάνοντας τον οδικό κόμβο μεταξύ των δύο πόλεων.



Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση περικύκλωσης της Αλ Μπαμπ από τις δυνάμεις των Τούρκων και του FSA προσπαθώντας να εμποδίσουν την προέλαση του Συριακού Στρατού.

Αυτό που έχει πλέον εξαιρετική συμμαχία είναι το πως θα κινηθούν οι Δυνάμεις του Τίγρη οι οποίες ενισχύονται και από την πλέον επίλεκτη υπο-ομάδα τους η οποία είχε μετάσχει τόσο στις επιχειρήσεις των προηγούμενων μηνών στη Χάμα όσο και στην Παλμύρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα σήμερα η Δαμασκός έδινε εντολή στους Τίγρεις να εισέλθουν στην πόλη, η οποία πλέον κατά το 1/5 ελέγχεται από την τουρκική συμμαχία.

Συνεπώς τίθεται το ερώτημα, τι θα πράξουν οι Τίγρεις μόλις απελευθερώσουν την Ταντίφ και έρθουν "πρόσωπο με πρόσωπο" με τους ισλαμιστές του FSA.

Οι τίγρεις πάντως, είτε μιλάμε για το γνωστό άγριο ζώο της ζούγκλας είτε για την πλέον εμπειροπόλεμη και ικανότατη ομάδα του Συριακού Στρατού είναι συνηθισμένες να επιτίθενται και να κατασπαράζουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail