ΣΥΡΙΖΑ HAS FALLEN - Τι δείχνει η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων

Freepen.gr - Με 11,6% ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων, ήτοι μια εκλογική πρόβλεψη προκύπτουσα από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοσκοπικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν πέντε δημοσκοπήσεις των εταιρειών Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, και ακολούθησε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών την ίδια περίοδο πέρυσι. 

Σύμφωνα με τα ποσοστά της «δημοσκόπησης των δημοσκοπήσεων» (τα ποσοστά προκύπτουν από το μέσο όρο εκτίμησης ψήφου των πέντε εταιρειών):

ΝΔ 29,9%
ΣΥΡΙΖΑ 18,3%
ΧΑ 8%
ΚΚΕ 6,7%
ΔΗΣΥ 6,5%
ΕΚΕ 2,9%
Πλεύση Ελευθερίας 2,6%
ΑΝΕΛ 2,5%
Το Ποτάμι 2%
ΛΑΕ 1,2% 
5,5% άλλο κόμμα, 
13,9% αναποφάσιστοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» το προβάδισμα της ΝΔ δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε δική της άνοδο.

Τέλος, με βάση την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης αρκεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη έστω του 1/3 των αναποφάσιστων (4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail