Σόιμπλε: Ποια ελάφρυνση του χρέους τώρα; Οι Ελληνες να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να μείνουν στο ευρώ

Freepen.gr - Για άλλη μια φορά έβαλε πάγο στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έβαλε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας ότι δε βρίσκεται επί του παρόντος στην ατζέντα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε ανέφερε πως προτεραιότητα απότελει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συμπληρώνοντας ότι:

«Είμαστε "ανοιχτοί" στο να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, όχι τώρα, αλλά το 2018 και εφόσον καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων μέτρων ελάφρυνσης» προσθέτοντας πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Στόχος μας τώρα, είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος βοήθειας»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η συμφωνία μπορεί να αποδώσει, μόνο αν όλες οι πλευρές την τηρήσουν.

Όσον αφορά τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών απήντησε με νόημα πως «άπτεται της Ελλάδας η απόφαση για το αν θα παραμείνει στην ευρωζώνη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail