Νίκος Γεωργαντζάς
·
·
Την άρνηση της πραγματικότητας μας την κληροδότησε η στρατιωτική κατοχή μας υπό την ρωμαϊκή αυτοκρατορία, το ‘λαμπρότερο’ επίτευγμα της οποίας είναι ο ζοφερός μεσαίωνας. O ελληνικός μας κόσμος ήταν υπό την στρατιωτική κατοχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας για 1.600 έτη συναπτά, πριν από την στρατιωτική κατοχή μας υπό την οθωμανική αυτοκρατορία, για άλλα 400 χρόνια.
·
Η ελαχιστοποίηση του κόστους της ρωμαϊκής στρατιωτικής κατοχής απαιτούσε την μετάλλαξη ακόμη και των θρησκευτικών προσήμων των υποταγμένων ιθαγενών-υπηκόων ή ‘Ρωμιών’, σε ολόκληρη την υπό κατοχή Ευρώπη. Τα βίαια επιβεβλημένα υπό την ρωμαϊκή αυτοκρατορία ‘ειρηνόφιλα’ θρησκευτικά πρόσημα οδήγησαν στην άρνηση της πραγματικότητας, με την προσμονή της λύτρωσης των ιθαγενών-υπηκόων ή Ρωμιών σε μία μετά θάνατον ζωή, εκτός της πραγματικότητας.
·
Υπό το βίαια επιβεβλημένο δεσποτικό καθεστώς, προκειμένου να διατηρήσουν την εχεφροσύνη τους, όλοι οι υποταγμένοι λαοί κατέφυγαν στην παραγωγή μυθικισμών. Π.χ., οι Ρωμιοί της Γηραιάς Αλβιώνος ελπίζουν στην επιστροφή του βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος δήθεν θα τους λυτρώσει με το ξίφος του ‘Excalibur’, ενώ οι Ρωμιοί του ελλαδικού χώρου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ξύπνημα ενός τάχα ‘μαρμαρωμένου βασιλιά’.
·
Σεβαστοί βέβαια όλοι οι μυθικισμοί των υποταγμένων Ρωμιών. Είναι όμως καιρός, όλες οι Ρωμιές και όλοι οι Ρωμιοί να επανασυνδεθούμε με την ζοφερή μας πραγματικότητα, και να αντιμετωπίσουμε την προβληματική μας κατάσταση υπό το δεσποτικό καθεστώς, τώρα της αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας, χωρίς την προσφυγή σε μυθικισμούς.
·
Tο προτεκτοράτο ‘Greece’ ετεροκυβερνάται βάσει ενός 17 τοις εκατό του πληθυσμού του, κυρίως φανατισμένων Ρωμιών, που νομίζουν ότι ψηφίζουν, χωρίς βέβαια άμεση ανακλητότητα. Εσύ τι προτείνεις, οι με αυτογνωσία Ελληνίδες και Έλληνες να πράξουμε από κοινού, ώστε να αποκτήσουν πολιτειακή αγωγή και παιδεία οι Ρωμιές και οι Ρωμιοί, που τόσο ασφυκτικά μας περιστοιχίζουν;