«Όταν βλέπετε αυτή την ταινία, παρακολουθείτε το βιασμό μου»: Το φιλμ-ορόσημο των 70s που μισούσε η πρωταγωνίστριά του

Αναδημοσίευση από: menshouse.gr

Στις μέρες μας δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα παραπάνω πέρα από μια σοφτ πορνό ταινία. Όμως, το συγκεκριμένο φιλμ δεν βγήκε στις μέρες μας. Βγήκε σε μια εποχή που οι πορνοταινίες ήταν κάτι περιθωριακό, πολύ δύσκολα προσβάσιμο και ως εκ τούτου το σεξ στην οθόνη ήταν ενοχοποιημένο. Γι’ αυτό ακριβώς, άλλωστε, η εποχή της την έχει κρίνει ήδη ως μια πρωτοποριακή ταινία.

Το «Βαθύ Λαρύγγι» κυκλοφόρησε στις αίθουσες των ΗΠΑ το μακρινό 1972 και έγινε αμέσως μια ταινία που «έπρεπε» να την δουν όλοι.

Ήταν η πρώτη πορνό ταινία που παιζόταν μαζικά στα σινεμά, μέχρι και ο Φρανκ Σινάτρα είχε οργανώσει μια ιδιωτική προβολή στο σπίτι του και είχαν παρευρεθεί δεκάδες άνθρωποι,ακόμα και με πολιτικά πρόσωπα (!) ανάμεσά τους.
Ο συντηρητικός Ρίτσαρντ Νίξον δεν κατάφερε ποτέ να απαγορεύσει την προβολή της όσο και αν προσπάθησε, ήταν τέτοια η λαχτάρα του κόσμου να την δει που ήταν αδύνατο να το πετύχει.

Ουσιαστικό δημιούργημα της μαφίας, η οποία χρηματοδότησε τα γυρίσματά του, το «Βαθύ Λαρύγγι» κόστισε μόλις 30.000 δολάρια και απέφερε συνολικά κέρδη περίπου 600 εκατομμυρίων.

Η Λίντα Λάβλεϊς, η πρωταγωνίστρια, έγινε διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την επιτυχία την πρωτοφανή επιτυχία της ταινίας. Ένα σύμβολο του σεξ, το απόλυτα συνδεδεμένο όνομα με τη πορνοβιομηχανία.
Ποιος θα περίμενε ότι η πιτσιρίκα που στο σχολείο είχε το παρατσούκλι «Δεσποινίς Αγία, λόγω της εμμονής της να γίνει καλόγρια όταν μεγαλώσει, θα εξελισσόταν σε μια τέτοια περσόνα;
Η ζωή της Λάβλεϊς πήρε δυσάρεστες στροφές όταν στα 20 της γέννησε ένα παιδί που αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία, ενώ δυο χρόνια αργότερα ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν τύπο που δήλωνε επιχειρηματίας αλλά στην πραγματικότητα την παραμύθιαζε.

Ο λόγος για τον Τσακ Τέινορ, τον άντρα μέσω του οποίου η Λάβλεϊς εισήχθη στον κόσμο του πορνό.

Ο Τέινορ ήταν ένας οξύθυμος και βίαιος άντρας που ανάγκαζε την Λάβλεϊς να παίζει σε πορνοταινίες διότι αυτή ήταν η αληθινή επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το «Βαθύ Λαρύγγι», η ταινία για την οποία η Λάβλεϊς πληρώθηκε 1.200 δολάρια και τα γυρίσματά της ολοκληρώθηκαν μέσα σε μια, μόλις, εβδομάδα, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της, αλλά όχι και η πρώτη πορνοταινία στην οποία είχε παίξει.

Το 1974 η Λάβλεϊς πήρε διαζύγιο από τον Τέινορ και αποκάλυψε όλη την αλήθεια για τα εφιαλτικά χρόνια που πέρασε μαζί του. Τόνισε πως ο άντρας της την ανάγκαζε να παίζει σε πορνοταινίες, ότι την έδερνε προκειμένου να τα καταφέρει, ότι την απειλούσε με όπλο, ότι πολλές φορές της έδινε ναρκωτικά για να είναι πειθήνια.

Οι περιγραφές της αναφορικά με την πράξη μύησής της στον κόσμο του πορνό είναι ανατριχιαστικές. Η ίδια είχε τονίσει πως πέντε άντρες την βίαζαν μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της, οι κάμερες βιντεοσκοπούσαν το γεγονός και ο σύζυγός της βρισκόταν στον χώρο κρατώντας ένα όπλο προκειμένου να την φοβερίζει!
Κάπως έτσι περιγράφει και τη συμμετοχή της στο «Βαθύ Λαρύγγι». Ο άντρας της την ανάγκαζε να παίρνει ναρκωτικά, την απειλούσε με όπλο και κάπως έτσι έγινε η πρωταγωνίστρια της -απελευθερωτικής κατά τα άλλα…- ταινιας.

«Όταν βλέπετε αυτή την ταινία, παρακολουθείτε το βιασμό μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Λάβλεϊς, μετά τον χωρισμό της, έκανε μια εντυπωσιακή στροφή στη ζωή της. Από σύμβολο του σεξ μετατράπηκε σε ακτιβίστρια ενάντια στη βιομηχανία του πορνό. Ηγήθηκε δεκάδων εκστρατειών για τα δικαιώματα των γυναικών που παίζουν σε αυτές τις ταινίες και μίλησε ανοιχτά για τις αληθινές συνθήκες που επικρατούν στα γυρίσματα. Επιχείρησε να γίνει κανονική ηθοποιός αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, ενώ οι κατηγορίες για τον πρώην άντρα της δεν αποδείχθηκαν, με αποτέλεσμα να μην καταδικαστεί και ποτέ.
Ο Τσακ Τέινορ πέθανε τρεις μήνες μετά το θάνατο της Λάβλεϊς, η οποία σκοτώθηκε το 2002 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα 52 της.
Η αδερφή της Λάβλεϊς, Μπάρμπαρα, δήλωσε στο άκουσμα του θανάτου του Τέινορ: «Κρίμα που πέθανε πριν προλάβω να τον σκοτώσω…».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail