Η Ρωσία ξεπέρασε την Κίνα στην κατοχή χρυσού

© Sputnik/ Iliya Pitalev
Freepen.gr - Η Ρωσία φαίνεται να έχει ξεπεράσει την Κίνα ως τον πέμπτο μεγαλύτερο κάτοχο αποθεμάτων χρυσού, της οποίας μεγάλο μέρος των αγορών προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς σύμφωνα με το sputniknews.com.

Τον Ιανουάριο, η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τις μετοχές της σε πολύτιμα μέταλλα κατά 20 περίπου τόνους, φθάνοντας τους 1.857 τόνους, ξεπερνώντας έτσι την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η οποία ανέφερε 1.843 τόνους, γράφει η Bloomberg.

Την τελευταία φορά που η Κίνα ανακοίνωσε την αύξηση του αποθεματικού του χρυσού της, ήταν το Μάρτιο του 2015, ενώ η Ρωσία αύξανε το ανώτατο όριο κάθε μήνα από το Μάρτιο του 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία είναι επίσης ο τρίτος μεγαλύτερος ανθρακωρύχος στον κόσμο, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Metals Focus, και αγοράζει κυρίως τοπικά παραγόμενο χρυσό - κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη ανεξαρτησία πίσω από τις επιβληθείσες από τις ΗΠΑ κυρώσεις.

Η Τουρκία κατέχει την τρίτη θέση στις 10 κορυφαίες χώρες αύξησε και αυτή πρόσφατα τα αποθέματα του χρυσού της. Οι Η.Π.Α. εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 8.134 τόνους. Η μερίδα του λέοντος βρίσκεται στο Fort Knox. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού με συνολικά 3.374 τόνους ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέχει 2.814 τόνους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail