Αποκαλύφθηκε η πραγματική αποστολή των Sukhoi-57 στη Συρία

Sukhoi PAK FA T-50 (Su-57) fifth-generation fighter aircraft. © sukhoi.org / Global Look Press
Freepen.gr - Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την ανάπτυξη των πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσίας στη Συρία. Τα υπερσύγχρονα Su-57s βρίσκονται στην περιοχή για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ τους, είπε μια εσωτερική πηγή σύμφωνα με το rt.com.

Τα αεροσκάφη έχουν σταλεί στη Συρία για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε περιβάλλον ημι-μάχης, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Business Kommersant επικαλούμενη πηγές εμπιστευτικών πληροφοριών. Η δοκιμή αρχικά θα επικεντρωθεί στις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, αντί των συστημάτων όπλων, ανέφερε το ρεπορτάζ. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί μετά την αεροπορική επίδειξη MAKS 2017 κοντά στη Μόσχα τον περασμένο Ιούλιο, αποκάλυψε η ίδια πηγή.

Τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη εγκαταστάθηκαν στη Συρία λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων και την καταστροφή μιας ομάδας φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, στις οποίες συμμετείχαν και κάποιοι Ρώσοι πολίτες στα ανατολικά του Ευφράτη, οι οποίοι ανήκαν στο μισθοφορικό στρατό της Wagner. 

Εκτός από τα Su-57, η Ρωσία ανέπτυξε επίσης τέσσερα προηγμένα μαχητικά Sukhoi και ένα αεροπλάνο έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50U.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail