Οι θεσμοί της Δημοκρατίας θεμελιώνονται στην διάκριση των εξουσιών. Κάθε παρέκβαση αυτής της βασικής αρχής αποδυναμώνει την λειτουργία της Δημοκρατίας.
Υποναύαρχος ε.α.
Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Οι δημοκράτες πολίτες όλου του κόσμου το έχουν αντιληφθεί, είτε ενασκούν δημόσιο λειτούργημα είτε όχι. Και η πολιτική τους κρίση βασίζεται πρωτίστως σε αυτήν την θεμελιώδη αρχή.
Στην Ελλάδα και στην Τουρκία όμως (και σε άλλα λίγα μέρη του δυτικού κόσμου), η βασική αυτή αρχή όπως και οι θεσμοί, αποτελούν ευέλικτο εργαλείο για την ενάσκηση αυταρχικής εξουσίας από κάθε πολιτικό που ελάχιστα ενδιαφέρεται για την πραγματική λειτουργία της δημοκρατίας.
Πήγε η κ. Μπακογιάννη στην Τουρκία, για να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας (όπως είπε) με την άλλη πλευρά (προετοιμαζόμενη για το πόστο της υπουργού εξωτερικών προφανώς που θα της δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης), και γύρισε έχοντας κολλήσει το μικρόβιο της αδιαφορίας για την βασική αρχή της Δημοκρατίας, την διάκριση των εξουσιών (ή το κουβαλούσε ως αυτο-άνοσο που βρήκε ευνοϊκό περιβάλλον και εκδηλώθηκε; Έχω ιδίαν αντίληψη περί τούτου)
Λέει ότι πρέπει να στείλουμε στη Τουρκία τους 9 τρομοκράτες οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν.
Στην ουσία αδιαφορεί για το γεγονός ότι η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στις αρμοδιότητες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Στη συνέχεια κάνει όχι μόνο ατυχείς παραλληλισμούς, αλλά και συνάγει μη λογικά συμπεράσματα για την διαχείριση του συνόλου των θεμάτων αυτών που θέτει εκβιαστικά η Τουρκία, σε μία προσπάθεια να τοποθετηθεί πολιτικά ευέλικτα, έστω και αν όσα λέει είναι εξόχως αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά.
Η αμετροέπεια της και η βιασύνη της να αναλάβει αυτόκλητα ρόλους στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αποκαλύπτουν την αντίληψή της για την Δημοκρατία, για την εργαλειακή χρήση των θεσμών, και οπωσδήποτε και για τα ανθρώπινα δικαιώματα ((που ελάχιστα διαφέρει από αυτήν της Τουρκίας).